IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частичното изплащане на парите за лекарства е било за сметка на болниците

Към аптеките са пренасочени 3 млн. лева

17:05 | 06.01.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Частичното изплащане на парите за аптеките за първата половина на ноември е станало за сметка на средствата, предназначени за болниците. Това става ясно от стенограмата на последното извънредно заседание на Надзорния съвет на Здравната каса от 21 декември 2016 г., качена на сайта на здравния фонд.

Казусът с парите за аптеките възникна в последните дни на миналата година. Тогава първоначално Надзорният съвет на НЗОК реши да прехвърли ноемврийското плащане към аптеките за 2017 г. чрез новия бюджет на Касата.

След реакция на Българския фармацевтичен съюз, че пациентите ще останат без лекарства по празниците, тъй като аптеките ще спрат работа, беше направена корекция в полза на изплащането на парите за медикаменти.

Така Надзорът единодушно приема 3 млн. лв. от дължимите на болниците около 3,3 млн. лв. за медицински изделия да се пренасочат от лечебните заведения към аптеките. Остатъкът от 300 хил. лв. отива за медицински изделия, прилагани в болничната помощ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още