Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Чавдар Маринов става зам.-министър с ресор био земеделие

Това е петият заместник в мегаведомството и бе назначен след протестите на биопроизводителите в началото на пролетта

Чавдар Маринов става зам.-министър с ресор био земеделие

Чавдар Маринов. Снимка: МЗХ 

Чавдар Маринов поема длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите със заповед на премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената информационна служба. По този начин премиерът изпълнява обещанието си биоземеделието да има свой собствен ресорен заместник-министър.

Ресорът на Маринов ще е именно в тази сфера -  осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство; управлението на дейността на риска и кризите, насочена към противодействие и компенсиране на щети при неблагоприятни климатични събития. С назначаването на нов заместник-министър ще се спомогне за популяризиране на ползите за производителите и потребителите на този вид продукти и храни.

Още по темата

Маринов е завършил Тракийския университет в Стара Загора със специалност "Животновъдство", има и придобита образователно-квалификационна степен "магистър" по специалност "Финансов мениджмънт и маркетинг" от Висше училище по застраховане и финанси в София. В периода 2007-2017 г. е заемал редица експертни длъжности в Държавен фонд "Земеделие" и Министерството на земеделието и храните. От 2018 г. е изпълнителен директор на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

До този момент Маринов беше изпълнителен директор на Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци и често критикуваше Министерството за грешни политики в сектора.

Изборът му за заместник на министър Десислава Танова е направен от браншовите организации, които протестираха в края на миналия месец и вместо исканата оставка на тогавашния министър Порожанов получиха обещание за специален заместник-министър, посочен от бранша, който да е посочен от самите тях и да отговаря за контактите с бизнеса и за политиките в сферата на биопроизводството и производството на плодове и зеленчуци.

Това е петият заместник във ведомството. 

 
По статията работи: Бойчо Попов
Още по темата: Икономика и политика

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Престъпна група за продажба на тютюн е ощетила държавата с 3 млн. лева