IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ: Няма основания за крайните действия на ДКЕВР

EVN продължава да вярва в законосъобразността на своите действия

16:57 | 19.03.14 г. 1
ЧЕЗ: Няма основания за крайните действия на ДКЕВР

Часове след като Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) откри процедури за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества - EVN, ЧЕЗ Електро България и Енерго-про Продажби, не закъсняха и техните становища.

За ЧЕЗ Електро България „липсват всякакви основания за подобни крайни действия“, тъй като компанията работи изцяло в съответствие с българското и европейското законодателство и при стриктно спазване на лицензионните си задължения.

„Изумени сме от решението, което ДКЕВР е взела за стартиране на процедура по отнемане на лиценза“, пише в позиция, изпратена до медиите.

„Очакваме да получим официално решението на ДКЕВР, за да се запознаем с мотивите на независимия регулатор“, допълват от дружеството.

От там напомнят, че „ЧЕЗ Електро България е публично дружество и ще изразява публично позицията си в съответствие с изискванията на нормативната рамка по начин, защитаващ интересите на неговите акционери, инвеститори и клиенти.“

Във връзка с обявеното днес решение на ДКЕВР от EVN България Електроснабдяване заявяват, че компанията продължава да вярва в правотата и законосъобразността на своите действия и приема тази процедура като „още една възможност, която ще демонстрира недостатъците в системата и проблемите, създадени от нерешени въпроси“.

„Както и досега, EVN България Електроснабдяване ще продължи да изпълнява отговорно всички свои задължения към доставчици и клиенти“, пише в становището.

Още мнения по темата можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
gabarduk
преди 10 години
я да видим сега кой кого
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още