IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чобанов: Орязваме разходните лимити на министерствата с 5%

Така ще бъдат освободени около 60 млн. лв., които могат да бъдат използвани за други цели, уточни финансовият министър Петър Чобанов

16:28 | 01.07.13 г. 3
Чобанов: Орязваме разходните лимити на министерствата с 5%

От 1 юли лимитите на министерствата по някои видове разходи са намалени с 5% и така ще бъде освободен буфер от около 60 млн. лв. Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов по време на брифинг в ресорното ведомство посветен на мерките за подобряване на събираемостта и оптимизиране на работата на приходните агенции.

Чобанов посочи, че подобно оптимизиране на разходите на министерствата е правено и друг път. "Подобна практика позволява да се освобождават буфери, които в последствие да бъдат използвани за други цели. Разбира се, подобно намаляване на разходите ще бъде направено единствено там, където е възможно и където бюджетите го позволяват, уточни той. 

Финансовият министър посочи, че проблемите в неизпълнението на приходната част се дължат на изчерпването на резервите в централния бюджет.

"Имало е голямо старание, чрез постановления на Министерския съвет, особено при правителството на Бойко Борисов, тези средства да бъдат преразпределени. Най-голямо преразпределение има към Министерство на регионалното развитие и благоустройството за над 130 млн. лв.

"Тези трансфери изглеждат до голяма степен като предизборни. Разбира се, не трябва и съвсем да пренебрегваме значението на инфраструктурните проекти", добави финансовият министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 10 rate down comment 4
georgi_shum
преди 10 години
Абсолютно!!! И най лошото е, че не могат да излязат като мъже и да кажат "Обещахме това и онова, обаче пари за тия обещания няма, затова трябва да вземем заем и да вдигнем дефицита..", те ми излизат с разни небивалици.. Бюджета за момента е в мн добра форма. Данните от днес го доказват..Така ще ни го нахендрят тия, че не е истина..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 4
data
преди 10 години
"МФ отчете бюджетен излишък от 332 млн. лв. през май" Хаххахах *** . Золумите са си ваши . В момента не е проблема какво е изхарчено , а това което предстой да се изхарчи от къде ще бъде финансирано . С думи прости Програмата Орешарски ни вкарва в класически кенсиански сценарии - за мен пагубна политика при валутен борд !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 19
jelenski
преди 10 години
Трябва да се вземат спешни мерки, защото положението е много тежко в момента. ГЕРБ не стига, че окрадоха държавата, ами и сега правят всичко възможно да саботират работата на правителството.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още