IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чрез фонд Green Bulgaria "Арома" осинови естествена гора

Компанията е платила на собствениците на гората сумата, която те биха спечелили от продажбата на добитата дървесина

13:11 | 05.06.12 г.
Чрез фонд Green Bulgaria "Арома" осинови естествена гора

Близо 35 хил. лева е събрала във фонд Green Bulgaria българската козметична компания "Арома". Брандът използва част от сумата, за да осинови естествена гора на територията на страната, каза изпълнителният директор на компанията Димитър Луканов.

В подкрепа на съхраняването и опазването на естествените гори на България преди три години фирмата създава продуктовата линия Greenline, съставена от козметични продукти с 95% натурални съставки. Фондът е набран чрез отделяне на 5% от себестойността на всеки закупен продукт от серията.

С част от парите във фонда, събрани от продажбата на продуктите от серията, компанията става първият осиновител на естествена българска гора близо до Габрово в национален парк "Българка". 

"Арома" е заплатила на собствениците на гората сумата, която те биха спечелили от продажбата на добитата дървесина, а в замяна те поемат ангажимент да не изсичат дървета. Посредством осиновяването на гората и стопанисването й, компанията поема ангажимента биоразнообразието от растителни и редки животински видове в нея да бъде запазено.

Към днешна дата продукцията на компанията се използва главно за износ в държави от Европейския съюз. За расрастване на бизнеса фирмата предвижда да инвестира 10 млн. лева в реконструиране на заводите си, както и в закупуване на нови дълготрайни материални активи, съобщи Димитър Луканов.

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още