IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК получи още 9 млн. лв. за осигуряване на машинното гласуване

Средствата ще се осигурят за сметка на предвидените в централния бюджет за 2019 г. разходи за произвеждане на избори по Изборния кодекс

14:20 | 08.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Правителството ще отпусне допълнителни 9 млн. лева на Централната избирателна комисия (ЦИК) за осигуряване на машинното гласуване на европейските избори. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет след края на днешното заседание на кабинета. 

Така се обезпечава финансово изпълнението на §39 от преходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс при произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2019 г., машинното гласуване да се произведе в най-малко 3000 избирателни секции, пише още в съобщението. 

Средствата ще се осигурят за сметка на предвидените в централния бюджет за 2019 г. разходи за произвеждане на избори по Изборния кодекс.

Припомняме, че "Сиела Норма" беше избрана да организира наемането на 3000 машини, с които ще може да се гласува за Европарламент на 26 май. Доставката на машините за страната трябва да се осъществи до 10 май, инсталиране на софтуера до 15 май и доставка на техниката в секциите - до 25 май. Крайният срок на договора със "Сиела Норма" е 10 юни. На тези избори ще участват 318 кандидата от 13 партии, 8 коалиции, сред тях са и шест независими кандидати. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още