IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credissimo разширява дейността си в Полша

Kомпанията затвърждава своите позиции на пореден европейски пазар

09:33 | 06.11.17 г.
<p>
	<em>Източник:&nbsp;Credissimo&nbsp;</em></p>

Източник: Credissimo 

Водещата финтек компания и лидер в онлайн кредитирането в страната – Credissimo, продължава развитието си в един от най-добре развитите европейски пазари – Полша.

След успешното си позициониране в Македония, където компанията едва за година успя да се превърне в пазарен лидер, сега Credissimo започва да предлага иновативните си кредитни услуги и в Полша.

„Навлизането ни в един изключително развит и пъстър откъм участници, решения и продукти пазар със сигурност е голямо предизвикателство за целия ни екип. Силната конкуренция и потенциалът за развитие са наша основна движеща сила. В подобна среда финтек компании като Credissimo имат възможността да изпъкнат на общия фон и чрез своите иновативни и потребителски насочени решения, да достигнат до нови групи от клиенти“, заяви Георги Карпузов, изпълнителен директор на Credissimo.

„Горди сме от факта, че въпреки големите имена, които имат дългогодишен опит на този пазар, навлизането ни в Полша беше обявено от най-големите и водещи медийни издания, които представиха компанията ни, като „интернет кралете“, благодарение на иновативните ни технологични решения. Интересен факт е, че иновация като нашият чатбот SIMO все още не е представена. Това ни дава силно конкурентно предимство още от самото начало, като нашите дългосрочни очаквания са да се утвърдим и да поддържаме лидерски позиции в нашата пазарна ниша“, допълни Георги Карпузов. 



Чрез своя иновативен подход в онлайн кредитирането на сайта credissimo.pl компанията ще предоставя на полските потребители възможността да се възползват от краткосрочни и дългосрочни онлайн кредити, които са съобразени изцяло с потребностите им. Клиентите ще могат сами да определят размера на месечните вноски и срока на договора си, както и да се възползват от революционния подход в областта на финансовите услуги, наложен в България от компанията.

Още преди официалното стартиране в Полша Георги Руков – директор международно развитие в Credissimo, сподели, че компанията вече е приета за пълноправен член на „Полска асоциация на кредитните компании“ - Loan Companies Association Poland (ZFP). Асоциацията представлява интересите на най-големите и световни финтек лидери в сферата – Wonga (Англия), Cream Finance (Латвия), 4Finance (Латвия), Twino (Латвия), MyBucks (Люксембург), като подкрепя техните дейности за развитие на полската национална икономика.

Експанзията, която Credissimo планира на нови пазари, в голяма степен ще се базира на вътрешно разработената от компанията система за управление на процесите, която позволява лесно модифициране за различните пазари, така че с минимални усилия да бъде имплементирана в нова среда. Тя е и основен фактор за успешното развитие на бизнеса на дружеството на нови пазари.

С разширяването на дейността си Credissimo затвърждава позицията си на лидер в онлайн кредитирането, като съвсем скоро предстои да навлезе и внедри своите иновативни услуги и технологии в още няколко европейски пазари, сред които Испания, Румъния и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още