IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Цветанов отново на разпит в прокуратурата*

Директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров също дойде в Специализираната прокуратура

15:18 | 09.05.13 г.
Цветан Цветанов отново на разпит в прокуратурата*

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пристигна за разпит в Специализираната прокуратура по проверката на сигнала за подслушванията, съобщи агенцея „Фокус”.

Цветанов пристигна в сградата на прокуратурата, без да коментира нищо пред събралите се журналисти при засилени мерки за сигурност.

Същевременно директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) Драгомир Димитров също дойде в Специализираната прокуратура. 

Припомняме, че по-рано през деня главният прокурор Сотир Цацаров, заяви че до края на деня ще бъдат разпитани двама по проверката на прокуратурата и те не са преки участници в скандалните разговори.

Бившият премиер Бойко Борисов вече беше разпитан във Върховна касационна прокуратура, като заяви, че "бил на разговор, а не на разпит".

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов потвърди пред Върховната касационна прокуратура в началото на седмицата разговора с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя.

Цветан Цветанов: Нямам никакво отношение към този разговор и трябваше да дам просто обяснения

"Трябваше да дам обяснения във връзка с изнесените данни за разговора между бившия премиер Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов". Това каза пред журналисти бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, след като приключи разпитът му в Специализираната прокуратура, предаде агенция “Фокус”.

На въпрос - дали премиерът Борисов му се е обаждал по телефона, както ставало ясно от част от записа, Цветанов обясни, че всеки ден говори с Борисов по телефона.

Той посочи, че категорично не е знаел предварително резултатите от проверката, по повод това, че в записа става ясно, че Борисов запознава някой по телефона с прокурорската проверка на сигнала за подслушване, внесен от Сергей Станишев, преди тя да бъде обявена. Цветанов обясни, че е знаел само това, което е излязло от медиите, за проверката.

Цветанов обясни, че са му задавали въпроси откога се познава с Бойко Борисов, в какви отношения са – служебни и чисто човешки, както и откога познава Мирослав Найденов. На въпрос - дали знае какво е правил Николай Кокинов в дома на Борисов в такова време, Цветанов обясни, че не знае и не го е питал.

„В момента сме в предизборна кампания, всичко, което се случва тези дни, е политически сценарий. Политическите партии възприеха тази кампания като политически сценарий, за да правят компромати. Аз не мога да не се явя, когато съм призован”, обясни Цветанов.

Директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Драгомир Димитров не коментира нищо пред журналисти след края на разпита в прокуратурата, след като приключи разпитът.

* Допълнена с позицията на Цветан Цветанов към 16.15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още