IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Цветанов представи лицата на новата си партия

„Републиканци за България“ ще бъде учредена на 27 септември

13:47 | 20.09.20 г. 13
<p>
	Партията на Цветан Цветанов &bdquo;Републиканци за България&ldquo; събра инициативен комитет. С<em>нимка: БГНЕС</em></p>

Партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ събра инициативен комитет. Снимка: БГНЕС

Бившият член на ГЕРБ Цветан Цветанов представи инициативния комитет за учредяване на новата му партия "Републиканци за България", предава БНР.

 89-членния инициативен комитет днес взе решение да учреди новата партия. В състава влизат бившият председател на парламентарната комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от БНТ Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев.
 
Цветанов допълни, че сред учредителите са и братя Вълневи от Чикаго, които добиха популярност като собственици на телевизия Би Ай Ти.
 
Той позиционира проекта си в център-дясно, обяви за приоритет евроатлантическата посока на развитие на страната. Цветанов увери, че новата партия няма да е лидерска и няма да е концентрирана около един човек, "както е било досега в политическите проекти в България". 


 
"Един проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности, евроатлантическата посока, един проект, който да даде възможност за многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни - да бъдем заедно и да няма това противопоставяне, което наблюдавах през всичките тези години, участвайки активно в политиката", заяви Цветан Цветанов.
 
В учредителната декларация, прочетена от Горан Благоев, се посочва още, че "сега България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие" и се призовава за "спиране на противопоставянето и търсене на диалогичност".
 
Учредяването на партията е предвидено за 27 септември.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 3 rate down comment 1
precakanoto
преди 3 години
Поне да се беше обръснал, а не да стои за снимка като кочан, бай Цветан.И какво е това свободно съчинение - "евроатлантизъм"?!, В Европа няма такава дума. Беше тая измишльотина съчинена от негова милост нашенеца, преди има няма 20г. Защо по-добре не каже кой му пуска фитилите -от Европа или от Атлантика?! :) Може там да е изкарал и курсове за асансьорен техник
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 3 години
то става автоматично, не вярвам да има назначен човек за тази цел :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
И мен ме бяха объркали та стоях една седмица на сухо.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 4
khao
преди 3 години
ае, пак жертва на системата... и наказание за "инакомислещите" :))печелиш значка г.димитров 127 степен :))сега сериозно...най вероятно са те баннали временно, на мен често ми се случва... от офиса излизам с италианско IP, от вкъщи с българско... и сайта решава че двама души ползват един акаунт... и земи тоя бан за 24часа... ще ти мине, като на партизанин, споко :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
:)))ами пиши от този ... едва ли са те баннали заради анти зелената линия в мненията по теми от сайта . то ако е затова трябва да сме останали няколко човека само да коментираме . според мен има плурализъм в темите/материалите - има отричащи , има неутрални има и положителни . по-скоро прегледай правилата на форума и помисли къде си сгазил лука ... не го приемай лично ... :))) ... я виж мишето го е докарал до 23 в цифрите и незнайно колко в буквите ... :))) ... сигурно скоро ще включва и специалните символи в никовете ...като ти премине стреса , идвай да чаткаме ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 3
Hahoto2
преди 3 години
Зелев, гледам Инвестор ми е изтрил акаунта. Та рекох да ти кажа едно "Сбогом и със здраве!" Оставям те да се "вихриш" сам по зелените теми. Тук нещо взеха да трият, тия дето не пеят по правата "партийната линия". Какво да се прави такава е демократичната цензура... Та ако има нещо ще прощаваш и със здраве! :) Може пък в друг сайт да се засечем по форумите.... :) Кухий и ти жив и здрав ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 3
khao
преди 3 години
или да ти го кажа по друг начин... тия дето не гласуват с бюлетина, гласуват с крак...отиват да живеят там дето няма мутри!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 3 години
закачката ми с твб в, първо че има умеели души... тоест незнам баш крайната бройка на истинските за да сме сигурни какъв е процента гласували.другото е че много хора не гласуват защото не виждат за кой... последните 10 години се води дискредитираща кампания към всеки дето се опита да скочи срещи дпс (спомни си първия мандат как беше подгонил пеевески и от втория как оня почна да легализира всичко).всъщност това е причината да изкара 3 мандата, ако не се бяха разбрали, боко щеше да приключи.ето за това хората не гласуват. сега има шанс да се появи някой, оставиме ли ги до следващите избори затъваме... и вече мисля че няма измъкване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
БоЕко на всички следващи избори губи по 100к-200к+ гласа (може да се види в ЦИК), та не е ясно дали тия хора ще гласуват за др или няма да гласуват. А ако Славун събере 15% от вота, то явно хората прекаляват с пиенето. Тоя човек дори няма какво да обещае, той каквото имаше го каза на оня референдум и от тогава до сега нищо, само кое как било, но без реални идеи. То всеки знае какво не е наред, но аз не виждам някой да каже решения. Патриотите сиг няма да влязат, ако не са заедно. ДПС и БСП са бетони, там бройката рядко се мени. Зависи колко пенсии са умрели тая година и колко *** са ги пратили в Полша и дали османглиите се събират в 2 или 3 автобуса.Даже не знам догодина кой с кого може да се коалира, за да формират парламент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
khao
преди 3 години
най вероятно, но що да не събере... боко събра 25 и кусур, слави ще влиза с 15... тури и патреоти дето пак ние сме ги избрали.въпреки че ролята му е да разсее протесния вот срещу боко и дпс от една страна и от друга (по скоро косвен ефект) да откаже хората от гласуване. така че по скоро си прав... но не се знае оше ква роля са му дали шефовете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още