IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Димитров: Работим за пряк достъп на потребителите до фермерските храни

Тази политика е общоевропейска и чрез нея фермерите, които гарантират високо качество, получават достоен доход, заяви заместник-министърът на земеделието

20:47 | 06.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на земеделието и храните</em></p>

Снимка: Министерство на земеделието и храните

"Работим за пряк достъп на потребителите до фермерските храни“. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров, който заедно с посланика на Швейцария Денис Кнобел и заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов откри фермерски пазар „От нашата ферма - с любов за Вас". 

Д-р Димитров допълни, че тази  политика е общоевропейска и чрез нея фермерите, които гарантират високо качество, получават достоен доход. „Фермерската храна е качествена, вкусна и  добре контролирана“, уточни заместник-министърът. 

Посланик Денис Кнобел благодари за съвместната работа с Министерството и Столична община и изрази надежда пазарът да продължи и в бъдеще.

Организатор на събитието е Фондацията за биологично земеделие „БИОСЕЛЕНА“ и Българското дружество за защита на птиците. Проектът се изпълнява с подкрепата на Столична община и Програма Европа 2017. Фермерите, което участват в пазара са получили техническа и финансова подкрепа по проект „За Балкана и хората“, изпълняван по линия на българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Жителите и гостите на столицата могат да опитат краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, хляб с квас, билки, подправки и др.

Пазарът ще се организира всяка сряда до края на октомври от 10:30 до 18:30 ч пред сградата на Министерството.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още