IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Василев не се яви на делото за екстрадиция

Банкерът е изпратил болничен лист, че е болен от грип

15:36 | 24.02.16 г. 2
Цветан Василев не се яви на делото за екстрадиция

Банкерът Цветан Василев не се яви на насроченото за днес от Висшия съд в Белград изслушване по делото за екстрадиция, което започна след искане от българските власти, съобщи БНР.

От Висшия съд обясниха, че Василев е изпратил чрез адвоката си болничен лист, че е болен от грип. Следващото изслушване е насрочено за 16 март, предаде БТА. 

Преди близо година Висшият съд разреши екстрадирането на банкера, припомня националното радио. Адвокатите му обжалваха пред апелативната инстанция с мотива, че е нарушено правото на защита.

Доводите им бяха уважени. Затова Висшият съд започна процедурата отначало. Последна дума, според законодателството на Сърбия обаче, има министърът на правосъдието.

На 28 юли 2014 година прокуратурата в България обвини задочно банкера за длъжностно присвояване на 206 милиона лева. Още същия ден той беше обявен за издирване от Интерпол.

Василев се предаде сам на властите в Сърбия на 16 септември същата година. От тогава той всеки ден се подписва в централното полицейско управление, като мярка, че няма да напусне страната или да се укрие.

Преди около две седмици главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Генералния секретариат на Съвета на Европа и Европейския комитет по проблемите на престъпността спешно разглеждане на казуса с екстрадицията на Василев.

Поводът е липсата на конкретен отговор по молбата за екстрадиция повече от година и четири месеца, въпреки направените запитвания за това до сръбския министър на правосъдието.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
При целият спам, който има в законодателството, няма дефиниция за 'подвеждащо поведение' или 'поведение с цел измама', както е доктрината в Австралийското законодателство напр.Когато схемата за измама е насочена към клиента, нашето законодателство е във 'вакуум и безтегловност'. Няма предвидени забрани за корпоративно поведение при търговия, сключване на сделки и договори, които да третират случаите на подвеждащо поведение или поведение с цел измама, или поведение, което би могло да се тълкува като такова.Законът на AU напр. гласи: 'Никой няма право да търгува, да сключва сделки и да договорира каквото и да било на база поведение, което е подвеждащо или имащо за цел измама, или може да се тълкува като такова'.Имат даже и дефиниция за поведение: 'Извършване или отказ за извършване на някакво действие, включителвно изготвяне и превеждане в действие на разпоредби по договор или споразумение, достигане до, даване ход на разпоредби, както и тълкуване, също и предоставяне на договореност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
крас
преди 8 години
НАЗРЯВА ОГРОМЕН СКАНДАЛ, КОЙТО Е СВЪРЗАН НЕ САМО С КТБ , НО И С ПРОДАЖБАТА НА ЗАПОРИРАНАТА ОТ "КОМИСИЯТА ЗА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТО ИМУЩЕСТВО" СОБСТВЕНОСТ НА АКТИВИТЕ НА "Вива Телеком България" ЕООД !!!ПРОКУРАТУРАТА И ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ПРЕСТЪПНО МЪЛЧАТ ОТНОСНО ИЗВЪРШЕНОТО С ПРЕСТЪПНА СХЕМА ПРИДОБИВАНЕ НА СОБСТВЕНОСТТА НА ТЕЛЕКОМА ОТ ЦАРСКИЯ ПРИЯТЕЛ СПАС РУСЕВ!ПОДРОБНОСТИ ОКОЛО ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В КОЕТО НЕ БЯХА ЗАЩИТЕНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ В СТАТИЯТА НА ВЕСТНИК "БАНКЕРЪ" - "Чия пионка е Спас Русев в играта за "Виваком" !!!Там подробно е описано как ЦАРСКИТЕ ЮПИТА под благия поглед на ДЪРЖАВАТА с фиктивна схема на плащане губят правото да получат част от парите налети за погасяне на задълженията на собствениците на КТБ !ОТВРАТИТЕЛНА ИСТОРИЯ ДОКАЗВАЩА, ЧЕ В ДЪРЖАВАТА ИМА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЗА КОЯТО НЯМА ЗАПОРИ И ЗАКОНИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още