IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Барбалов: Социалните услуги, здравеопазването са приоритет за София

Въведени са строги мерки за дезинфекция на публичните пространства в столицата в борбата с коронавируса, посочи зам.-кметът на Столична община

14:16 | 23.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В момента в София има фокус върху няколко основни приоритета, които са важни за всеки жител. Това са социалните услуги, здравеопазването, чистотата на града и транспортът. Това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Дончо Барбалов, заместник - кмет на Столична община.

"Дезинфекцията е изключително важна. Въведени са строги мерки за дезинфекция в градския транспорт. Дезинфекцират се публични пространства, както и кофите за отпадъци. Прави се всичко възможно да се изпълняват указанията на щаба за максимална дезинфекция", посочи той.

По думите му мерките дават резултати и темповете на ръст на заразените с коронавирус са по-малки спрямо тези в други европейски държави.

"Бяха създадени екипи от доброволци към общината и общинското предприятие „Социален патронаж“, които да доставят храна по домовете на възрастни хора. Също обхващаме хора под карантина и имаме готовност да обслужваме и хора, които изкарват заболяването в домашни условия", коментира той и потвърди, че общинският щаб е в непрекъснат контакт с представители на националния щаб.

Барбалов отбеляза, че имат готовност да реагират бързо на различните мерки и да се фокусират върху това, което е важно за живота на хората – социални услуги, здравеопазване, чистота и транспорт.

„На първо място през последните дни като приоритет се оформя социалната област. Необходимо е да се осигурява храна на хората под карантина и социално слабите. Приоритет е също здравеопазването – да работим по подобряването на неговия капацитет и възможност за реагиране", информира зам. - кметът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още