IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Главчев: Патриотите са най-вероятните партньори в 44-тото Народно събрание

По думите му още не е говорено за разпределението на министерските кресла и постове

13:28 | 09.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

"Разговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти вървят добре. Те са най-вероятните партньори в 44-тото Народно събрание“, коментира пред БНР Димитър Главчер от ГЕРБ.

„Водим разговори в тази посока с Обединените патриоти, които в така структурирания 44-ти парламент, са най-възможните, да не кажа единствените възможни партньори в тази посока, защото другият вариант е правителство на малцинството с всичките последствия“, заяви Главчев.

По думите му още не е говорено за разпределението на министерските кресла и постове.

„Сегашният стил е търсене на допирните точки за стиковане на програмите на двете партии. Когато се намери това златно сечение, подписва се коалиционен документ, който осигурява изпълняването на управленската програма и едва след това се започват коментарите по арсеналния състав и на правителство, и на други ръководни постове в държавата. Ние се учим от грешките си“, заяви той.

Не е коментиран и въпросът министри от служебния кабинет да запазят постовете си.

Главчев отбеляза още, че няма постигнато единомислие по размера на минималните пенсии между ГЕРБ и Обединените патриоти. Въпреки това той подчерта, че „има общо виждане, че пенсиите трябва да се увеличат, но това да бъде свързано с растеж в икономиката".

По този повод Валери Симеонов от Обединени патриоти коментира, че „ако е необходимо някои държавни приоритети или такива, които са заложени в програмата на ГЕРБ, могат да бъдат леко коригирани в посока да бъдат осигурени средства, в които да се направи това повишение“.

„Доходи, икономика, прекратяването на договорите с Американските централи 1 и 3, законът за вероизповеданията, траябва да са част от новите законопроекти, твърди Симеонов. Той очаква до края на следващата седмица да има новини за правителство. Главчев от своя страна не посочи дата, но обяви готовност да заеме поста председател на 44-тото Народно събрание, въпреки че все още темата не е била обсъждана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още