IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данев: Политическите партии да изтеглят представителите си от кабинета

Нужна е радикална промяна, но обществото трябва да узрее, убеден е председателят на БСК

10:24 | 25.06.13 г. 6
Данев: Политическите партии да изтеглят представителите си от кабинета

Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев призова политическите партии да изтеглят своите представители в кабинета „Орешарски“ и премиерът сам да избере експертите, с които да работи. Кабинетът не е експертен сега и в него има само политически лица.

В ефира на bTV той беше категоричен, че оставката в момента няма да доведе до нищо, защото обществото още не е узряло и протестите доказват тази теза. „Едва на 11-я ден от протестите вече се появиха конкретни искания“, посочи той и допълни, че всяко бързане е възпроизвеждане на стария модел.

„Нужна е радикална промяна“, убеден е Данев, но с уговорката, че трябва да има „узряване“, да бъдат излъчени нови лица и да бъде променен Изборният кодекс. 

Неговата теза за изчакване обаче не беше подкрепена от председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев. Неговата организация поиска незабавна оставка. Според него в момента в парламента се наблюдава експресно приемане на закони, а практиката показва, че това никога не е добре за бизнеса.

Донев припомни, че Пламен Орешарски е получил подкрепата на бизнеса първоначално, но последващите действия на правителството не са потвърдили очакванията. Според него намаляването на цената на тока с 5% в средата на лятото е едно от решенията, които не са били нужни на този етап на обществото.

Подобни решения могат да се върнат като бумеранг, смята още Огнян Донев.

Припомняме, че в понеделни БСК публикува списък от спешни мерки за оздравяването на икономиката. Днес той допълни още, че "икономиката не може да бъде освободена, ако не се реформира политическия модел". 

В ефира на bTV се разгоря и кратък спор между двете организации. Според председателя на БСК КРИБ са били "бойкопомазани" и са получавали обществените поръчки. Доказателство за това са непрекъснати срещи на организацията с предишното правителство. 

Отговорът на Огнян Донев на това обвинение беше, че "проявата на ревност е нормална", но всъщност успех в България имат партиите, които са далеч от властта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
frantishek
преди 10 години
Големи капацитети са тия и двамата! Единия предвожда шайка бизнесмени, сред които е пълно с ченгесари и хора с картончета и очевидно се натяга на сегашното правителство. Донев пък до скоро много гъст с Бойко дава го играе контра, нищо че до скоро и той бе сред богоизбраните експерти, които придружаваха Тиквата в бизнес визитите му зад граница и сипеше акъл сред министрите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
Vesko94
преди 10 години
Огнян Донев да си завре съветите в......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
sonka.74
преди 10 години
Б.Данев (БСК) правилно иска в правителството да влязат още експерти. А О.Донев (КРИБ) любезничи с ГЕРБ, защото още е се е разминал напълно с Темида - та нали ББ и компания му взеха медийния бизнес в замяна на свободата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
roman_jordanov
преди 10 години
Донев пък точно ли трябва да е лицето на бизнеса? Толкова ли са се свършили честните бизнесмени в България, че журналистите от БТВ са опрели да канят председателят на КРИГ Огнян Донев? Хайде стига, моля ви, ставате смешни вече. До март месец беше обвиняем, а вече дава акъл какво трябва да се случи в държавата. Не мислите ли, че малко не е морално това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
lyusien
преди 10 години
Този човек наивен ли е Партиите особенно едната никога няма да оттеглят представителите си в правителството Но дори и да стане това чудо това ще отнеме една година Кой ще ги чака една година?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още