Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ДАНС ще следи денонощно митниците

Достъпът до автоматизираната информационна система на Агенция „Митници“ се предоставя 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата

ДАНС ще следи денонощно митниците

Снимка: Архив Ройтерс

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) ще има пълен достъп до информационната система на Агенция "Митници". Това става ясно от проекта на Инструкция за достъпа, който е публикуван на сайта за обществено обсъждане.

С проекта на Инструкция се предоставя достъп за справочна дейност в автоматизираната информационна система на Агенция „Митници“ на Държавна агенция „Национална сигурност“ чрез „Системата за предоставяне на информация за управленски цели от митнически и акцизни документи“ с изключение на данъчна и осигурителна информация.

Достъпът на ДАНС до автоматизираната информационна система на Агенция „Митници“ се предоставя 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, при спазване принципа „необходимост да се знае" по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация. 

Още по темата

Служителите на ДАНС ще имат достъп до информация за: извършените вносни, износни и транзитни операции; декларации за парични средства; електронни акцизни данъчни документи; акцизни декларации; лицензи и регистрации по Закона за акцизите и данъчните складове; независима малка пивоварна; специализиран малък обект за дестилация и т.н.

С предложения проект на нормативен акт не се предвижда въвеждането на изисквания на европейското законодателство, нито въвеждането на регулаторни или регистрационни режими.

Припомняме, че в началото на годината БСП обяви започване на инициатива за разсекретяване на доклада на ДАНС относно слабости в работата на Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС). Съмненията бяха за възможности за манипулации в системата за контрол на акцизните стоки.

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство, защото няма данни за престъпление.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
2
 
2
преди 9 месеца
От анклав Росенец ще получават ли данни? Че цял палат изсипаха срещу пристанището си като награден рушвет на Доган, а прокуратурата го проспа, сякаш нямало конфликт на интереси, всичко разбирасе е с подставени лица
Проверете.... даже протоколите за калибриране на измервателните уреди на Лукойл там са фиктивни.
0
 
6
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Бря, е че това мисля че трябва да е направено много отдавна. Вкарват някакъв списък с имена и фирми, задават определени критерии и като минат веднага да им попъпва на екрана, нищо сложно.

Още от Икономика и политика
Расте наемането на работници за земеделието с еднодневни трудови договори