IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчни инспектори започнаха акция в Банско

НАП затваря обекти при нарушения, следи постоянно най-посещаваните заведения в курорта

14:56 | 07.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: ски зона Банско</em></p>

Снимка: ски зона Банско

Данъчни инспектори са затворили два обекта в Банско през първите дни от кампанията за мащабни проверки в зимния сезон, съобщават от Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в София.

Скигардероб е работил без наличие на фискално устройство, заради което данъчните инспектори са затворили обекта за срок от един месец. Още един обект ще бъде запечатан заради неиздаване на дневни отчети от фискалния апарат. Възстановяването на работата на запечатаните обекти може да стане само чрез административен съд и след плащане на наложените санкции.

За два дни инспекторите са извършили общо 62 проверки. Служители на НАП - София, съвместно с екипи на МВР и представители на общинската администрация в Банско, извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации и реално отчитане на оборотите.

Десет от най-посещаваните заведения за обществено хранене в курорта са поставени под постоянно наблюдение, с физическо присъствие на служители на агенцията. Инспекторите сравняват оборотите, отчитани за минали периоди, с регистрираните по време на проверката. При наличие на различия фирмите ще претърпят първа ревизия.

Приоритет в работата на екипите ще бъдат и съвместните проверки с общинската администрация, които ще са насочени основно към апартхотелите в курорта. Чрез фиктивни резервации в интернет инспекторите ще проверяват всичко, свързано с данъчното и осигурителното законодателство в частните квартири.

Предстоят и нощни проверки, които ще се осъществяват съвместно със служители на полицията.

Контролните мерки във всички зимни курорти ще продължават без прекъсване до края на сезона в денонощен режим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още