Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Данъчни облекчения срещу брачна халка?

От КНСБ за пореден път настояха да се въведе необлагаем минимум

Данъчни облекчения срещу брачна халка?

Снимка: Архив Ройтерс

Семействата, които сключат брак, да бъдат освободени от данъци за доходи от 24 хил.лева за съответната година. Тази идея на президента на САЩ Доналд Тръпм допадна изключително много на КНСБ и дори лидерът на синдиката Пламен Димитров я предложи за въвеждане на малкия коалиционен партньор в кабинета Обединени патриоти, пише Dnes.bg

По думите на шефа на профсъюза депутатите от групата на патриотите са намерили предложението за много интересно.

Предложението на Тръмп вече се обсъжда в Конгреса на САЩ. То предвижда семействата, които сключат брак, да разполагат с 24 хиляди долара необлагаеми средства през същата година.

Според Димитров у нас ставало дума за 27 хиляди семейства и ако идеята се приложи към нашата реалност, това ще струва 45 млн.лева през следващата година.

По време на срещата с патриотите от КНСБ за пореден път са настояли да се въведе необлагаем минимум.

Още по темата

"През следващата година трябва да се стигне най-малкото до дебат за механизъм за въвеждане не необлагаем минимум, това ще струва 800 млн. лева на бюджета, но те ще влязат в джоба на всички българи и правителството така може да повлияе върху разполагаемия доход на българите", каза Димитров.

Овен това от синдиката не харесват сметките на финансовия министър Владислав Горанов за скок на доходите в бюджетната сфера.

"Тези 726 милиона, които предлага Горанов за бюджетните доходи за служителите, не стигат - хората искат повече, очакват повече. Оценяваме позитивно това, което се прави за учителите, но за останалите стъпката ще е доста по- малка, защото 369 млн. от тези пари отиват за образование", обясни лидерът на КНСБ.

Така че синдикатът настоява сумата по това перо да набъбне до 960 млн. лева.

Според Пламен Димитров кабинетът трябва да вземе по-сериозни мерки за борба със сивата икономика.

Той посочи, че 80% от бизнеса с ремонтите на автомобили, както и половината от хлебопроизводството, не са на светло.

Синдикалният лидер коментира и факта, че хиляди пенсионери са останали излъгани от хвалбите на правителството и на драстичния скок на минималната пенсия, тъй като не са получили обещаната индексация от 2,4% от 1 юли.

Той обясни, че става дума за 5000-6000 пенсионери, като според него проблемът не е в модела за изчисляване на пенсиите, а е на експертно ниво и призова социалното министерство да обясни къде е грешката.

Искрен Веселинов от Обединени патриоти обясни, че предложенията на КНСБ са предмет на сериозен анализ, но е рано да се каже какво от тях би могло да намери място в бюджета за следващата година, защото предстои финансов анализ.

По статията работиха: Камелия Цветанова, редактор Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Поредните идиотини, хвалещи малоумието на световния топ-идиотин Тръмпи!

Още от Икономика и политика
Търг за над 1 млн. лв. тръгва за ремонта на 3 тунела от АМ „Хемус“ и АМ „Тракия"