IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дефицитът в социалното министерство е 50 млн. лева

Въпреки това пари за социални плащания и услуги ще бъдат осигурени, заяви Йордан Христосков

17:49 | 22.08.14 г.
Дефицитът в социалното министерство е 50 млн. лева

Дефицитът в Министерството на труда и социалната политика до края на годината е 50 милиона лева. Това съобщи вицепремиерът и социален министър в служебното правителство Йордан Христосков, цитиран от БТА.

Припомняме, че финансова ревизия тече във всички министерства, като резултати се очакват през следващата седмица.

Той посочи, че проблемът е поставен пред Министерския съвет и министър-председателя.

"Финансовият министър Румен Порожанов анализира държавния бюджет и възможностите до края на годината, за да се определят приоритетите", обясни Христосков. И допълни, че е почти сигурен, че сред тях ще бъдат социалните плащания и социални услуги, които ще получат необходимите ресурси.

По повод на информацията от днес за забавено изплащане на детски надбавки министърът каза, че не може да се говори за закъснение при изплащането на социалните помощи в страната, с изключение на помощно-техническите средства за инвалидите, тъй като срокът е до края на месеца.

Парите за семейните помощи за деца вече са наредени и трябва да са по дебитните карти, посочи Христосков.

В Пловдив вицепремиерът Йордан Христосков се срещна с началници на социалните служби в града. Той увери, че кадрови промени не се предвиждат нито в Пловдив, нито в останалите градове на страната.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
бай Промо
преди 9 години
Отн.: 'социалните плащания'Това с приоритетите за социалните плащания -добре, обаче защо не създадат на тези хора и някаква почасова заетост срещу тези плащания.Всичко в държавата е на вили и могили -може да чистят стъкла на гари, автогари, вагони и автобуси, може да садят цветя и да боядисват пейки по градинки, да разработват пустеещи земи с производство на сортови семена (и без това глобалистите са ни заляли вече с хибридни *** с терминиран зародиш) да залесяват защитни растителни пояси срещу пожари, да правят диги по реките, може да копаят канали за оптични кабели за малките населени места, където няма абсолютно никаква свързаност -работа с която никой не му се занимава има за десетилетия наред. Ако трябва да им се дават и повече пари, ако трябва да им дават и ваучъри за храна, обаче как така се раздават народни парици срещу абсолютно нищо и кога ще се оправим ако все повече се раздават пари по този начин -поради някакви откъснати от икономическата реалност 'социални' политики
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още