IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делян Добрев е наредил да няма бариери в Слънчев бряг

Представители на туристическия бранш твърдяха, че ръководството на курорта пречи на бизнеса с подобни ограничителни забрани

17:05 | 17.05.12 г. 2
Делян Добрев е наредил да няма бариери в Слънчев бряг

От 1 юни бариери в курорта Слънчев бряг няма да бъдат слагани. Това е обявил при днешната си среща с представители на курорта министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, съобщиха ведомството.

Добрев е предупредил ръководството на "Слънчев бряг" АД, че подготвяният от тях проект трябва да се прекрати, тъй като не се подкрепя от хотелиерите. 

Вече няколко години се водят остри спорове между ръководството на комплекса и наемателите на търговските обекти за пропускателния режим в курорта и за съществуващите търговски обекти. Икономическият министър предлага да бъде направена дискусия, на която да присъстват всички заинтересовани страни, така че да се стигне до консунсусно решение по вътрешните правила за паркирането, контролния режим и сигурността в курорта.

Миналото лято хотелиери, ресторантьори и таксиметрови шофьори в Слънчев бряг протестираха срещу новите правила, въведени от ръководството на комплекса, целящи да се осигури по-голямо спокойствие на туристите.

Недоволството на представителите на бизнеса беше срещу новата транспортна схема, която предвиждаше намаляване на таксита и въвеждане на „синя зона” в курорта. Предвиждаше се още специален режим за зареждане на търговските обекти, както и намаляване на броя на павилионите в курорта.

Протестиращите твърдяха, че с действията си ръководството на Слънчев бряг пречи на бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
prodigal
преди 11 години
Цялата работа е, че ако бай... не може да те погледне лошо от кола за 200К (най-често купена с твоето ДДС), не го кефи курото!Помня навремето като сложиха бариерите - Паша се изпразни от раз по тази причина, А и от къде накъде ще се намалява броя на павилионите с *** и пластмасови ***. То си е културно наследство на курорта. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
lyusien
преди 11 години
Миналото лято на Слънчев бряг беше супер - колите бяха малко и туристите се разхождаха свободно Имаше много велосипедисти и въобще беше супер Сега ще наводнят алеите със автомобили пушаци и разправии Този министър въобще ходил ли е там Ще развали нещо хубаво за да бъде угодено на някои *** които искат да си дигнат задниците и направо да влязат в хотела или бара О Боже
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още