IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деница Златева: Надявам се в Турция да няма натиск върху изборния процес

Работи се усилено по подготовката на европредседателството на България, всички са много мотивирани, заяви вицепремиерът

12:21 | 15.03.17 г.
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

Надявам се в Турция да няма натиск и влияние върху изборния процес и свободната воля на избирателите. Правителството реагира навременно и изключително адекватно на опитите на югоизточната ни съседка да се намеси в предизборната кампания в България. Това обяви в ефира на bTV Деница Златева, вицепремиер по подготовката на българското председателство на Европейския съюз (ЕС).

Припомняме, че преди седмица министърът на труда и социалните грижи на Турция Мехмет Мюеззиноглу призова за масова подкрепа на обединение ДОСТ. Това се случи по време на среща с представители на организациите на българските изселници в Истанбул. 

Като опит за намеса Златева визира и коментарите на турските власти за броя на секциите у нас. Златева напомни, че Централната избирателна комисия (ЦИК) спря клип на ДОСТ по сигнал на Съвета за електронни медии (СЕМ) заради участието на турския посланик Сюлейман Гьокче. Вицепремиерът напомни, че посланикът беше привикан в Министерството на външните работи.

Относно подготовката за европредседателството на България от началото на 2018 г. Деница Златева е категорична, че се работи усилено и всички структури, които се занимават с тази задача, са много мотивирани. Тя обаче изрази притеснения относно сроковете. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още