IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутати от ГЕРБ инициират ревизия във ВМЗ-Сопот

Ще се проверяват всички сключени договори за три години назад

17:22 | 24.09.15 г.
Депутати от ГЕРБ инициират ревизия във ВМЗ-Сопот

Ревизия във ВМЗ-Сопот на всички сключени договори за три години назад, на пачалбите от тях и на наличността на незавършеното производство ще инициират Методи Андреев и други депутати от ГЕРБ от пловдивска област. По думите на Андреев последните промени в ръководството на предприятието са неприемливи за ГЕРБ и ще наложат порочни схеми от близкото минало, които целят източването на оръжейницата, съобщи БНР.

По думите на Методи Андреев във ВМЗ назрява напрежение, защото синдикатите не са доволни от последните кадрови решения на Министерството на икономиката. Андреев определи като немотивирано освобождаването на Богдан Богданов, назначен след взривовете в Иганово като търговски пълномощник, защото той е имал добри идеи за разширяването на производството, настоявал е за пълна проверка на дейността на предишните ръководства и се е противопоставял на опитите на борда на предприятието да налага фирми, предлагащи неизгодни оферти.

Методи Андреев уточни, че ще изчака да приключат местните избори, за да постави начало на  поредицата от въпроси относно състоянието на ВМЗ към министъра на икономиката Божидар Лукарски във времето на парламентарния контрол. 

В края на юли Министерството на икономиката възложи пълен одит на дейността във ВМЗ-Сопот, включително на използваните технологии, организацията на работа, сключените договори и технологичната експертиза. Беше съобщено, че ще се пратят и външни експерти, които да предоставят независима оценка за състоянието на ВМЗ-Сопот.

В момента оръжейният завод, който има 160 милиона лева публични задължения, изработва месечно продукция за 20 милиона лева. Очакват се поръчки за над 300 милиона лева. Според Андреев това е предпоставка предприятието да се стабилизира, но за целта на ръководни позиции трябва да влязат хора с принципи и с ясни ангажименти, допълни депутатът от ГЕРБ.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още