IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите избраха Красимир Влахов за съдия в Конституционния съд

Това беше единствената номинация за поста, като Влахов беше подкрепен от депутатите от ГЕРБ, „Обединени патриоти“, ДПС и "Воля"

10:48 | 05.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Красимир Влахов<em>. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Красимир Влахов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Парламентът избра доскорошният заместник-председател на Върховния касационен съд Красимир Влахов за съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание, предаде БТА.

Това беше единствената номинация за поста, а в гласуването участваха 182 народни представители, от които 127 бяха "за", а 55 се въздържаха. Влахов беше подкрепен от депутатите от ГЕРБ, Обединените патриоти, ДПС и "Воля". Очаквано от БСП се въздържаха, както и на вчерашното заседание на парламентарната правна комисия, където Влахов беше изслушан.

След избора Влахов заяви, че съзнава високата отговорност, която парламентът му възлага, и няма да отстъпи от нея. 
Красимир Влахов има над 20-годишен съдийски стаж, бил е зам.-председател и председател на Софийския районен съд.

Влахов безспорно има изключителен правен опит и е достойна кандидатура за съдия в Конституционния съд, заяви при представянето на кандидата председателят на правната комисия Данаил Кирилов. Влахов е заемал ключови и тежки позиции, посочи още Кирилов.  

„Кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия показа една прозрачна процедура на Народното събрание, призоваваме и президентът да гледа и да бъде по-внимателен”, коментира лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от Агенция "Фокус".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още