IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите одобриха изплащане на суми за полицейски униформи

Предложението за промени в закона за МВР на ГЕРБ беше прието единодушно от парламента на първо четене

11:11 | 30.06.17 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, ще получат левовата му равностойност. Това предложение за промени в закона за МВР на ГЕРБ беше прието единодушно от парламента на първо четене.

По този начин държавата ще компенсира полицаите, които не са получили униформи през 2012, 2013 и 2014 г. Промените са съгласувани лично с премиера Бойко Борисов и с МВР шефа Валентин Радев.

Преди дни кабинетът одобри спешно 10 млн. лв. за летни униформи за полицаите. 

"Незабавно им давате парите за униформите да идат да си напазаруват", заръча Бойко Борисов, с което се разбра, че пари трябва да се дадат на полицаите, а не директно униформи.

Макар че гласуваха "за" промяната в закона, депутатите от левицата обвиниха управляващите, че не решават проблемите в системата. 

"Проблемът е още от 2012 г., това са пет години, а на фона на предстоящото председателство на ЕС, щеше да е смешно полицаите да са със скъсани униформи и обувки, но даването на ръка на пари, вместо дрехи, е решаване на проблема на парче", скочи червеният Иван Иванов.

Според него е нужно да се намери цялостно решение за мотивация на полицаите, а закърпването на положението щяло да има нулев ефект.

"За тази година са осигурени пари, но въпросът е за следващата има ли", попита той.

Драгомир Стойнев пък обвини ексвътрешния министър Румяна Бъчварова за лошото състояние на системата.

"В момента разглеждаме следствията от реформите й, тя обясняваше колко е добра, сега правим една промяна на парче, което показва, че ГЕРБ са неспособни да правят реформа и се стигна дотук, защото синдикатът заплаши с протести, а вас ви е страх от протести", отсече той.

Още новини четете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още