IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите от БСП се върнаха в парламента

След тримесечно отсъствие социалистите отново ще участват в гласуванията

09:38 | 30.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Депутатите от "БСП за България" се върнаха в парламента след тримесечно отсъствие, предаде БТА. Тази сутрин те влязоха в пленарната зала. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ги поздрави с добре дошли.

Припомняме, че през февруари лидерът в оставка на партията Корнелия Нинова обяви, че парламентът се ползва с 8% доверие и, вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки в интерес само на определени партии. Тогава Нинова заяви, че БСП няма място в тези договорки и в този тип законодателство.

Изтеглянето на социалистите от пленарната зала обаче беше една от грешките, за които Корнелия Нинова отнесе много критики от вътрешнопрартийната опозиция. 

Вчера пред журналисти зам.-председателят на групата Драгомир Стойнев обяви, че след като се върнат в парламента, от БСП ще поискат оставката на финансовия министър Владислав Горанов, заради дадените по-големи субсидии на политическите партии.

Междувременно стана ясно, че депутатът от ДПС Делян Пеевски и днес е в Народното събрание, след като вчера в кулоарите на парламента обяви, че няма да става евродепутат. 

пеевски пеевски

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В началото на заседанието се регистрираха 132 народни представители. По предложение на председателя на НС в седмичната програма беше включена нова точка - попълване на състава на парламентарната комисия по земеделие и храни, което беше прието със 188 гласа "за" и 2 "въздържал се".

В момента парламентът разглежда на второ четене промени в Закона за дейностите по предоставяне на услуги. В дневния ред са и годишните доклади за 2018 г. за дейността на БАН и КЕВР. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още