IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десислава Терзиева: Главните приоритети са ремонтите на ВиК и пътищата

„Ще направим основни промени в политиката за концесията на плажовете“, посочи министърът

21:16 | 27.08.13 г.
<p>
	Десислава Терзиева. <em>Снимка: Bulgaria On Air</em></p>

Десислава Терзиева. Снимка: Bulgaria On Air

„Основните приоритети за мен са подмяната на ВиК системите и ремонтът на пътищата в страната“, каза в ефира на Bulgaria On Air министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

„Ще начертаем програма, по която незабавно ще започнем да оправяме републиканските пътища, като една от целите е да се намалят разликите в регионите. Включихме важни възлови пътища в оперативните програми, които да бъдат направени“, обясни тя.

По думите ѝ 35% от републиканската пътна мрежа са в окаяно състояние, а европейските средства няма да стигнат и ще бъдат проучвани други възможности за финансиране.

„Възможни са промени при управлението на политиката с водите, които са разпределени в четири министерства. Трудно е да се определи един орган който да регулира всички води.“, каза Терзиева.

„Трябва да направим реформите във ВиК сектора, защото при тях е по-страшно от пътищата – системата ще се срине, ако не се обнови. До края на годината трябва да започнем истинска реформа“, допълни тя.

Министърът посочи още един приоритет за ведомството ѝ – промяна в политиката за концесията на плажовете.

„През последните години плажовете са отдавани под наем, което е противоконституционно. Необходимо е да се промени коренно политиката - да се разработи много добре една програма, да се направи анализ на икономическите ползи и плажовете да започнат да се дават на концесия за разумен срок от време“, каза Терзиева. Тя поясни също, че плажовете са и природен ресурс, който трябва да бъде опазен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още