Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Димитър Ганев: Зимата ще се сблъскаме челно с последствията от коронавируса

В момента се раздават много пари, за да се тушират социални напрежения, които е въпрос на месеци да избуят на повърхността, твърди политологът

Димитър Ганев: Зимата ще се сблъскаме челно с последствията от коронавируса

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Огромната дилема, която стои пред Бойко Борисов за оставка, не е свързана само с този протест. Борисов си дава ясна сметка за едно – перспективата за редовни избори е много лоша перспектива за него по социално-икономически причини. Ноември, декември, януари, февруари ще се сблъскаме челно с последствията от коронавируса. Това коментира в ефира на БНР политологът от изследователски център "Тренд" Димитър Ганев.

„Много хора одобряват и подкрепят този протест, макар да си стоят вкъщи, но да не си представяме, че той ще прелее в някаква огромна политическа енергия, която ще премаже цялата политическа и партийна система и ще промени всичко революционно. Не трябва да си представяме такова нещо“, категоричен е той.

По думите му следващото Народно събрание, когато и да се проведат избори за него, ще бъде различно, но няма да бъде революционно различно. 

Още по темата

Според него политическата енергия на протеста ще се излее в определени посоки – най-вече към партията на Слави Трифонов и към "Демократична България", които са основните печеливши от протестните нагласи.

Той е категоричен, че задаващата се криза ще бъде с много по-големи мащаби от кризата от 2008 г., дори от Голямата депресия.

„Сега коланът се отпуска здраво и се раздават много пари, за да се тушират социални напрежения, които е въпрос на месеци да избуят на повърхността. Оставката не означава непременно предсрочни избори. Те не се задължителни, ако премиерът подаде оставка“, уточни политологът.

Според него заканата на протестиращите да блокират не кръстовища, а институции е пореден опит да се запази пулса, жизнеността на протеста, да се покаже нещо различно, за да може да се запази интересът към този протест.

Лидерите на протеста се опасяват да не се получи това от 2013 година – от масово и мащабно, събитието постепенно да се превърне във фоново, изтъкна Димитър Ганев.

Според него твърдият електорат на Борисов не разбира ценностните искания на жълтите павета днес и оказва натиск върху премиера „да не се дава“. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Наистина много хора не одобряват и не подкрепят този протест, макар все още да си стоят вкъщи. Но нека да не си представяме, че той ще прелее в зимата на нашето недоволство и е зареден с някаква огромна политическа енергия. Нито Христо Иванов - говорещият с Мутри, ще успее да премаже цялата политическа и партийна система и ще промени всичко в Угода нему. Образуването на нерви на хората не е нещо революционно. Не трябва да си представяме такова нещо, като геройство, а като агитка . Кога ли ще му дръпнат шалтера . е той е ...... неговото име е за филмиране.

Още от Икономика и политика
ВиК холдингът ще погаси дълговете на дружествата в Добрич и Шумен