IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нено Димов: Международен консултант ще анализира концесията за ски зона Банско

Целта е да се поправят основните грешки в договора, които са още от 2001 година, каза екоминистърът

13:43 | 19.12.18 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Правителството обсъжда възможностите да се наеме достатъчно независим и авторитетен международен консултант, който да направи анализ на концесионния договор на "Юлен" за ски зона Банско, съобщи пред журналисти в МС днес министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Как оценявате новината, че Марк Жирардели стои зад "Юлен"?

Според мен е фалшива новина, не вярвам да е реалният собственик.
За мен е лоша новина, защото го харесвах като спортист.
За мен е добра новина – той е известен спортист и ще привлече туристи към Банско.
Добра новина е – вече знаем кой стои зад нарушаването на концесионната сделка.
Общо 1881 гласа

"Целта е да се поправят основните грешки в договора, които са още от 2001 година", каза екоминистърът, цитиран от БТА. "Тези грешки са, че в договора се говори за различни граници и територии на концесията като има само един безспорен елемент и това е контурът на Териториално устройствения план", поясни министърът.

Припомняме, че през ноември Нено Димов обяви, че никой не знае точната площ на концесията за ски зона Банско.

Очевидната сложност на този казус ще бъде обсъден чрез международен консултант. Става въпрос и за икономически анализ и желанието на правителството да повиши концесионното възнаграждение, заяви Нено Димов. 

"На срещата ни с Марк Жирардели в понеделник говорехме, че ски спортът в България трябва да има бъдеще", посочи министърът.

"Жирардели беше много диалогичен и това ми дава основание да мисля, че при достатъчно добро предложение от международен консултант може да се намери решение на казуса, който е вече от 17 години", каза Димов.

Марк Жирардели обяви в понеделник, че е собственик на "Юлен".

Запитан дали може да се говори за конфликт на интерес при положение, че бившият скиор е бил съветник на министърът на туризма Николина Ангелкова, Нено Димов каза, че не може да каже дали има конфликт на интереси. Това е въпрос, който трябва да се решава от други институции, посочи той.

Нено Димов информира, че е научил от Жирардели в понеделник, 17 декември, че скиорът е собственик на "Юлен". Димов допълни, че не може да каже и дали Жирардели е бил едновременно собственик на "Юлен" и съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
Whitestar
преди 5 години
Целта оправдаваща законодателството по отношение на екологията е постигнато (планът за парк Пирин). Границитена концесията сигурно са чисто технически въпрос, касаещ функционирането на лифта. В такъв случай, остава само този въпрос.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 5 години
Тъй де, ама нали тия разговори сега са баш по инициативана цацаратурата. Цацата препоръча да преразгледат концесията щото била незаконна. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
abdul
преди 5 години
Неточност или нарушение? Това не е ли работа на прокуратурата, а не на разни скиори и международни консултанти?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още