IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джевдет Чакъров: Такса смет трябва да бъде определяна прецизно и коректно

До 2020 година 50% от отпадъците трябва да се рециклират

12:35 | 12.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Джевдет Чакъров: Такса смет трябва да бъде определяна прецизно и коректно

Такса смет трябва да бъде определяна прецизно и коректно, коментира бившят министър на околната среда и водите Джевдет Чакъров пред Bloomberg TV Bulgaria по повод очаквания ръст на таксата от 2019 г.

Той припомни, че към 2020 г. България има ангажимент 50% от отпадъците се оползотворяват и посочи, че над 6 млн. жители вече са обхванати от разделното сметосъбиране.

По повод очакваните промени в Закона за местните данъци и такси, с които основата данъчна оценка на имота ще се замени с количеството изхвърляна смет, той коментира, че трябва да се проведе активен диалог с всички страни и да се анализират ползите.

„Ако има натоварване на всички нас като граждани, това трябва да бъде ясно“, каза той. Чакъров настоя за прецизна равносметка с ясна визия какво искаме да постигнем. Най-важното е да има обективост и коректност, каза той.

Оценката на бившия екологичен министър е, че стартът на разделното сметосъбиране е бил добър, защото е ползван добрият пример на Холандия, Англия, Франция и Белгия.

Повече от разговора вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още