IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джийн Стивънс: София може да привлече напускащи Лондон заради Brexit компании

За тази цел има нужда от планиране и сериозни инвестиции, твърди изпълнителният директор на RSM International пред Bloomberg TV Bulgaria

15:24 | 10.10.18 г. 1
<p>
	Джийн Стивънс. Снимка:&nbsp;Bloomberg TV Bulgaria</p>

Джийн Стивънс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

София може да привлече компании, които напускат Лондон заради Brexit. Това коментира изпълнителният директор на шестата по големина международна мрежа от счетоводни компании в света RSM International Джийн Стивънс в специално интервю за Bloomberg TV Bulgaria, което ще се излъчи в предаването В развитие днес, от 18:30 часа.

„Постоянно чуваме, че банки и други финансови компании от Лондонското Сити правят планове за преместване на компаниите си в други части на Европа. Възможно е Балканите, и по-специално София, да привлекат тези компании. За тази цел има нужда от планиране и сериозни инвестиции – нещо, което компаниите и правителството ще трябва да направят. Тук става въпрос за данъчни ставки и кадри, които ще дадат увереност на компаниите да стъпят на тези нови пазари“, коментира пред Bloomberg TV Bulgaria Джийн Стивънс.

По думите ѝ най-сериозният проблем, който поражда Brexit върху бизнеса, е свързан с несигурността в бъдещето на компаниите.

„Имаме време до догодина, за да разберем какво ще стане. Мисля, че след това компаниите ще могат да начертаят нов курс, с всички корекции, които идват след Brexit“, коментира още Стивънс.

Какви са предизвикателствата пред глобалния бизнес и какво е да си една от стоте най-влиятелни жени в Лондон в сферата на банковото дели и финансите – гледайте днес, в В развитие“, от 18:30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
red6
преди 5 години
Ха-ха-ха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още