IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DNV GL ще сертифицира сигурността на Южен поток

Инспектори ще осъществяват непрекъснат надзор по време на производството на тръбните компоненти за газопровода

14:18 | 07.02.14 г.
Автор - снимка
Редактор
DNV GL ще сертифицира сигурността на Южен поток

South Stream Transport сключи договор с DNV GL* за независима сертификация на морския газопровод „Южен поток“. DNV GL ще инспектира проектирането, производството, строителството и въвеждането в експлоатация на газопровода, за да бъде издаден Сертификат за съответствие, който удостоверява, че газопроводът отговаря на стандарта DNV-OS-F101, съобщават от международнто  дружество.

DNV-OS-F101 е водещ международен стандарт за морски газопроводи. Той гарантира, че проектирането, строителството и предексплоатационната подготовка се извършват с надлежно зачитане на сигурността и опазването на околната среда.

DNV GL ще се включи във всички етапи от реализацията на проекта – от проектирането и строителството до пълното завършване на газопровода. Компанията вече издаде през 2013 г. Удостоверение за съответствие за първоначалния технически проект (FEED) на морския газопровод „Южен поток“. Компанията ще инспектира предварително и работния проект на газопроводната система, за да потвърди преди започване на строителството спазването на правилата за почтеност и на стандартите за безопасност.


 
Инспектори от DNV GL ще упражняват непрекъснат надзор по време на производството на тръбните компоненти за газопровода.

DNV GL ще извършва също така и мониторинг на морското строителство от борда на тръбополагащите плавателни съдове и ще инспектира и удостоверява предексплоатационния процес, който се извършва преди газопроводът да бъде въведен в експлоатация.

Припомняме, че морският участък от „Южен поток“ ще се състои от четири успоредни тръбопровода по 931 километра, с диаметър 32 инча (около 813 mm) и стоманени стени с дебелина 39 мм. Строителството на газопровода ще започне от сушата през лятото на 2014 година.

След доставката и складирането на тръбите по черноморското крайбрежие строителството в морски води ще започне през есента на 2014 година.

Експлоатацията на първия от четирите тръбопровода трябва да започне до края на 2015 година.

* DNV GL сертифициращ орган в областта на корабните и морските дейности, водещ технологичен консултант на нефтената и газовата индустрии и водеща експертна организация за електроенергийната индустрия по цялата верига, включвайки възобновяеми източници и енергийна ефективност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още