Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

До 15 февруари се регистрират правните основания за ползване на ниви

От днес е възможно създаването на масиви за ползване на пасища

До 15 февруари се регистрират правните основания за ползване на ниви

Снимка: Pixabay

До 15 февруари 2017 година всеки стопанин, кандидатстващ по схемите за директни плащания за обработваеми земи, трябва да регистрира правното основание за ползването на земите в общинската служба по земеделие. Площите за подпомагане по кампания`2017 ще се заявяват, само ако има регистрирано правно основание, съобщи агроминистерството.

За да регистрират правно основание, стопаните трябва да представят някой от следните документи: решение за възстановено право на собственост или нотариален акт, договор за наем или аренда, споразумения по чл.37в от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ). Правното основание включва и разрешителните за паша. 

Още по темата

С обнародваните днес в Държавен вестник изменения и допълнения в ЗСПЗЗ се дава възможност за създаване на масиви за ползване на пасища, мери и ливади. Това може да стане чрез сключване на споразумение между собственици или ползватели на животновъдни обекти със селскостопански животни, регистрирани в БАБХ.

28 февруари е срокът за регистриране на заявление за участие в споразуменията за пасища. Споразуменията се одобряват до 30 април.

С промените в ЗСПЗЗ се дава възможност и за създаване на масиви за ползване на трайни насаждения. До 20 февруари 2017 г. се подава декларация и заявление.

Срокът за сключване на споразумения по чл. 37в и разпределение на земите по масиви е до 30 март 2017 г. Заповедта за разпределение на масивите се издава до 5 април и се обявява до 10 април 2017 г.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Стойчо Кацаров предлага да отпаднат лимитите за болниците