Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

До 31 август или до изчерпване на гаранционните лимити ще се дават безлихвени заеми

Пет от търговските банки с финансови споразумения с ББР все още имат свободен ресурс по програмата за държавно подпомагане на физически лица заради COVID-19

До 31 август или до изчерпване на гаранционните лимити ще се дават безлихвени заеми

Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News

Министерският съвет удължи до 31 август или до изчерпване на гаранционните лимити в банките партньори на Българската банка за развитие (ББР) Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд, поради пандемията от COVID-19.

Още по темата

Крайният срок на програмата ще зависи от варианта, който ще е първи, съобщиха от правителствената пресслужба.

От Министерския съвет уточняват, че решението е продиктувано от това, че пет от търговските банки, които са сключили финансови споразумения с ББР, все още финансират по Програмата.

Съдейки по темпа им, ако не се удължи срокът за кандидатстване по нея, ще остане свободен, неоползотворен гаранционен лимит.

Едновременно с това министрите записаха и промяната в акционерното участие на държавата в капитала на Българската банка за развитие, а именно - че ББР става еднолично акционерно дружество.

От правителството  посочиха, че приетото решение ще способства за ефективното изпълнение на програмата, възложена на ББР ЕАД, за преодоляване на отрицателните последици от пандемията COVID-19.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 25 септември