IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на деня ще има окончателни резултати от изборите

Все още продължава приемането на протоколите от общинските комисии, очаква се в неделя в 18 областни града да има втори тур

12:05 | 29.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

До края на днешния ще бъдат ясни окончателните резултати от първия тур на местните избори, съобщават от ЦИК. От общинските избирателни комисии ще обявят решения за кандидатите и за предстоящия на 3 ноември  балотаж. Очаква се в неделя в 18 областни града да има втори тур, уточнява БНР.

Според междинните данни избирателната активност на първия тур е близо 51%, което се смята за висока активност, традиционна за местен вот. 

Вече 125 ОИК са си предали протоколите в ЦИК. Поне в 9 областни града най-вероятно ще има избран кмет още на първия тур, показват данните от обработката на протоколите.  Все още продължава приемането на протоколите от общинските комисии, като до края на деня книжата си трябва да предадат около 80 от всичките 265 общини.

Градовете, в които в неделя няма да има втори тур, са Враца - с избран кмет Калин Каменов, Монтана - Златко Живков, Стара Загора - Живко Тодоров, Бургас - Димитър Николов, Велико Търново - Даниел Панов, Габрово - Таня Христова, Кюстендил - Петър Паунов, Кърджали - Хасан Азис, Хасково - Станислав Дечев.

От сайта на ЦИК става ясно, че 97,68% от протоколите от гласуването в София са обработени в Общинската избирателна комисия до 23 часа снощи.

Общинските избирателни комисии трябва да определят избраните за общински съветници и да насрочат провеждането на балотажа за избор на кмета на общината и на районите в столицата.

Според последните данни към момента само в Банкя има избран на първи тур районен кмет, където на поста си остава досегашният градоначалник Рангел Марков от ГЕРБ, допълва БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още