IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До края на годината ще има директна авиолиния Варна-Доха

Това е потвърдил катарският министър на транспорта пред президента Румен Радев

18:14 | 12.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

До края на годината ще бъде открита директна авиолиния между Варна и Доха. Това е потвърдил катарският министър на транспорта и комуникациите Джасем бин Сейф Ал-Сулейти пред президента Румен Радев, съобщава БТА.

Днес беше последният ден от официалното посещение на президента Радев в Държавата Катар, където той беше по покана на емира шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. 

Президентът Румен Радев се срещна с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани, с министър-председателя и министър на вътрешните работи Абдула бин Насер бин Халифа Ал Тани. В рамките на посещението си президентът Радев се запозна с дейността на фондация "Катар" за образование, наука и обществено развитие, посети и централата на организацията Форум на страните-износителки на газ. Той се срещна с представители на българската общност в Катар. 

В последния ден на посещението президентът Румен Радев посети Колежа на ВВС "Ал Заим Мохамад бин Абдулла Ал-Атия" във ВВС базата "Ал Удейд".

Румен Радев се срещна и с представители на българската общност в Катар, която се състоя в Доха в рамките на втория ден от официалното посещение на държавния глава в арабската държава.

Български компании от сферата на високите технологии ще могат да кандидатстват за катарско финансиране, с което да разширят дейността си и да излязат на глобалния пазар, стана ясно по време на срещата на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с министъра търговията и индустрията на Държавата Катар Али бин Ахмед Ал Куари и председателя на Катарските свободни зони Ахмад бин Мохамед Ал Сайед.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още