IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До септември стартира ремонтът на пътя Русе - Кубрат за над 38 млн. лв.

47-километровата отсечка е разделена на два обекта, като има избрани изпълнители на строително-монтажните работи

15:37 | 03.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив АПИ</em></p>

Снимка: Архив АПИ

До септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе - Кубрат. Трасето ще бъде ремонтирано със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и съфинансиране от републиканския бюджет.

Стойността на строително-монтажните работи е близо 38 млн. лв., съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Уточнението е по повод подготвян протест утре, посочват от пътната агенция.

Ремонтът на отсечката е приоритет и екипът на Агенция „Пътна инфрастуктура“ работи, спазвайки законовите процедури и срокове. 

На 1 юли председателят на АПИ Георги Терзийски обсъди с кметоветe от региона - Русе, Кубрат, селата Червена вода, Семерджиево, Ново село, Хотанца, Тетово и Беловец, бъдещата рехабилитация на второкласния път.

За да върви работата по-бързо и оперативно, 47-километровата отсечка е разделена на два обекта. И за двата има избрани изпълнители на строително-монтажните работи и се подготвя сключването на договорите. В лот 32 е 21,5-километровата отсечка от Русе до 21-ви км на пътя между с. Ново село и с. Тетово, на територията на област Русе, и през с. Червена вода, а в лот 33 са останалите 25,2 км до Кубрат. Срокът за изпълнение и на двата участъка е 10 месеца.

Проектът предвижда път II-23, който осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите областни града, да бъде с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още