Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

До септември стартира ремонтът на пътя Русе - Кубрат за над 38 млн. лв.

47-километровата отсечка е разделена на два обекта, като има избрани изпълнители на строително-монтажните работи

До септември стартира ремонтът на пътя Русе - Кубрат за над 38 млн. лв.

Снимка: Архив АПИ

До септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе - Кубрат. Трасето ще бъде ремонтирано със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и съфинансиране от републиканския бюджет.

Стойността на строително-монтажните работи е близо 38 млн. лв., съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Уточнението е по повод подготвян протест утре, посочват от пътната агенция.

Ремонтът на отсечката е приоритет и екипът на Агенция „Пътна инфрастуктура“ работи, спазвайки законовите процедури и срокове. 

Още по темата

На 1 юли председателят на АПИ Георги Терзийски обсъди с кметоветe от региона - Русе, Кубрат, селата Червена вода, Семерджиево, Ново село, Хотанца, Тетово и Беловец, бъдещата рехабилитация на второкласния път.

За да върви работата по-бързо и оперативно, 47-километровата отсечка е разделена на два обекта. И за двата има избрани изпълнители на строително-монтажните работи и се подготвя сключването на договорите. В лот 32 е 21,5-километровата отсечка от Русе до 21-ви км на пътя между с. Ново село и с. Тетово, на територията на област Русе, и през с. Червена вода, а в лот 33 са останалите 25,2 км до Кубрат. Срокът за изпълнение и на двата участъка е 10 месеца.

Проектът предвижда път II-23, който осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите областни града, да бъде с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
БСК: Дигитализацията в България остава само на думи