IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходният критерий за детските добавки да се вдигне с 50 лв., предлага МТСП

Важно е да се увеличи в съответствие с ръста на доходите и на минималната работна заплата, каза Бисер Петков

17:46 | 10.10.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерството на труда и социалната политика настоява пред Министерството на финансите от 2020 година да се вдигне подоходният критерий за месечните помощи за отглеждане на деца, като се увеличи от 400 лева на 450 лева за първия праг и съответно от 500 на 550 за втория праг. 

В момента месечната помощ за семейство с едно дете е 40 лева, за две - 90 лева, за близнаци - 75 лева. Това е при месечен доход от 400 лева на член от семейство. При доход от 400 лв. до 500 лева се изплаща 80 на сто от размера на помощта. 

По думите на министъра на труда Бисер Петков вдигането на подоходния критерий не е правено от три години, което води до стесняване на броя на семействата, които получават тази месечна подкрепа.

За нас е важно да се увеличи, съответстващо на ръста на доходите и на ръста на минималната работна заплата, каза  той, цитиран от БТА.

Ръстът на пенсиите от юли догодина ще е с 6,6 на сто, каза още министър Петков. По думите му за това има яснота в проектобюджета на ДОО за 2020 година. Проектът обаче все още не е готов, уточни министърът.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
Премахнете тоя критерий и сложете други: образование на родителите, данъкоплатство, чисто криминално досие, обитаване на законно жилище !!! Докога ще пълните хъхрeшките гърла, а за българчетата няма да има и стотинка? Това е геноцид и дискриминация !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още