IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дончев: КПП-та няма да има дори при най-лошия сценарий

В момента фокусът трябва да бъде върху спазването на сегашните мерки, твърди вицепремиерът

11:39 | 06.11.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Гледайки опита ни от пролетта, единствената мярка за борба с коронавируса, която няма никаква логика да бъде прилагана дори и при катастрофален развой на ситуацията, са КПП-тата. Това коментира в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

Той бе категоричен, че в момента фокусът трябва да бъде върху спазването на сегашните мерки. При нужда могат да бъдат приложени и други такива, но какъв е смисълът, ако и сегашните не се спазват, каза Дончев. 

„Всяко решение, което се взема на министерско ниво, е политическо. За него се носи политическа, наказателна и административна отговорност.  Дори министърът да изпълни на 100%, както често се случва, всичко, което му е препоръчано от експертите в съответното министерство, отговорността я носи той”, уточни още вицепремиерът.

Според него спазването на мерките не може да бъде само и единствено ангажимент на държавната контролна система. По думите му освен увеличаване на капацитета на здравните заведения, тестове и предпазни средства, личната отговорност също е много важна.

Дончев отчете, че по време на летните месеци лекарите са се подготвили и ситуацията не е подценена.

"Организационно сме по-подготвени от пролетта. За жалост имаше починали пациенти и грешки в системата. Вече сме подготвени за всички сценарии и варианти за развитието на епидемията. Следим ситуацията и в останалите държави ежедневно и сме готови и за по-лоши варианти", подчерта вицепремиерът. 

Ситуацията в България с пандемията нито е подценена, нито е надценена, смята Дончев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
serafima
преди 3 години
Дончев, само като се появиш, излъчваш лицемерие и безпомощност. НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАШ??? НИЩО не направихте 7 месеца (къде бляхте?), се га ми се правиш на загрижен и иновативен. НЕ СИ!!! Както и тлъстият батман, който ще НИ НАХРАНИ???!!! Мили Боже, те не знаят за какво става дума дори.?! Но са плътно до чекмеджето.ОСТАВКА!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още