Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Доротея Николова и Кирил Асенов са носители на приз „Буров“

За 25 години Фондация „Атанас Буров" даде над 500 стипендии за студенти и 150 за ученици

Доротея Николова и Кирил Асенов са носители на приз „Буров“

Доротея Николова (вляво) и Кирил Асенов (вдясно). В средата е Виолина Маринова, председател на УС на "Банка ДСК". Снимка: БТА

Доротея Николова, изпълнителен директор на "Банка ДСК", и Кирил Асенов, собственик и мениджър на компанията "Арексим Инженеринг," станаха носители на наградите на Фондация "Буров" за 2016 година.

Призовете в категория „Банково и финансово управление“ и категория „Индустриално управление“ бяха връчени на тържествена церемония 25 години след създаването на фондацията на името на банкера и обещественик Атанас Буров.

Още по темата

„Нашата мисия е да съхраним идеите и делото на Атанас Буров за изграждане на демократична българска държава и просперираща икономика, основана на модерна финансова система, и да ги предадем на младото поколение на България“, каза Виолина Маринова, председател на управителния съвет на фондацията и главен изпълнителен директор на "Банка ДСК".

Тя напомни, че Фондация „Буров“ беше създадена през 1992 година от осем банки, Международния банков институт, Банксервиз, две финансови къщи, вестник "Пари", Ценимир Братоев и Андрей Пръмов.

За 25 години над 500 студенти, които се обучават по икономически специалности в български висши учебни заведения, и над 150 ученици от специализирани икономически училища, са получили стипендии от фондацията.

Около 70 на сто от всички стипендианти са приети на работа в банките и индустриалните компании-настоятели във фондацията.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Горанов: Изтеклите данни от НАП не могат да навредят на гражданите