IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДПС няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или БСП

От партията ще подкрепят кабинет на новите партии в следващия парламент

16:19 | 09.04.21 г. 3
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Движението за права и свободи (ДПС) няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или БСП. Това съобщи на брифинг в централата лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

ДПС биха подкрепили кабинет на новите партии в следващия парламент, без да участваме в него, допълни той и призова всички партии от 45-ото Народно събрание към диалог и отговорност.

Ако трите нови партии не успеят да съставят правителство, от ДПС са готови на предсрочни избори, каза още Мустафа Карадайъ, но добави, че е важно България да участва в общия европейски дебат, който тече в момента. 

Репликата му бе по повод думите на вицепремиера Томислав Дончев от сутринта, че правителството няма да внесе за одобрение в Европейската комисия (ЕК) националния План за възстановяване, по който България трябва да получи около 12 млрд. лева европейско финансиране. Средствата са предвидени за подпомагане на излизането от кризата, породена от коронавируса.

„Затова, водени от грижата за хората и за страната, заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, което да има ясни и точни цели, без да участваме в него”, обясни Мустафа Карадайъ.

Той предложи примерни цели, сред които борбата с коронавируса и икономическите и социални мерки за подкрепа на бизнеса, Плана за възстановяване и устойчивост, подготовката на България за следващия оперативен период.

„Ако трите политически формации не успеят да реализират кабинет, от ДПС сме готови за нови избори още сега”, категоричен бе лидерът на партията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 1
bgMan
преди 3 години
Откакто съществува ДПС подкрепя всеки, който си плати подобаващо и си затваря очите пред всичко, което правят докато "подкрепят".Аз пак да попитам - има ли друга партия в България, чиито съпредседател е хванат с пари преведени от ислямски терористи през македонска банка? И какво стана със случая? Все едно не е било.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
"ДПС" ООД ще подкрепи всеки... срещу определена сума, обикновено над 7 цифрена, под формата на "държавни поръчки". Тях ги интересува само да им вървят далаверите и грам не им дреме за турци, партии, ислям и каквото друго си мислят другите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
doba
преди 3 години
ГЕРБ, БСП, ИТД или ДБ са поискали подкрепата на ДПС?..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още