IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драгомир Николов е новият директор на Агенцията по заетостта

Досега той е бил директор на дирекция „Регионална служба по заетостта” – Русе

15:34 | 20.05.16 г. 1
Драгомир Николов е новият директор на Агенцията по заетостта

Със заповед на министъра на труда и социалната политика от днес Агенцията по заетостта има нов изпълнителен директор – Драгомир Николов. Досега той бе директор на дирекция „Регионална служба по заетостта” – Русе, където работи от януари 2005 г., съобщават от агенцията.

Николов е назначен от новия министър на труда и социалната политика Зорница Русинова. Самата тя пое поста преди дни, след като досегашният социален министър Ивайло Калфин подаде оставка при оттеглянето на АБВ от управлението на държавата.

Драгомир Николов е икономист по образование, специалност „Икономика на труда”.

Има специализации в областта на пазара на труда, трудовото законодателство, осигурителното право, социалната защита, партньорството на местно, областно и национално ниво.

От Агенцията по заетостта уточняват, че Драгомир Николов има богат опит в управлението на проекти, реализирани и финансирани от европейски фондове. Бил е ръководител на проект „Обучение и адаптация”, регионален координатор по проект „Да успеем заедно”, ръководител на договарящ орган по грантови схеми, отговорен ръководител на регионално ниво по схеми и проекти с конкретен бенефициент, финансирани от ЕСФ по ОП РЧР.

По-рано днес пред Bulgaria ON AIR бившият министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин коментира, че в последните два дни са започнали доста уволнения в министерството (МТСП - бел. ред.) и то на хора, които са експерти, и които би трябвало да бъдат водещи в експертизата за развитието по-нататък. "За мен тези уволнения са притеснителни", коментира Калфин.

В това число попада и зам.-министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев, който беше назначен през 2014 г.

Ивайло Калфин подчерта, че според него не е редно да се прави анализ на работата на Зорница Русинова, която пое министерския пост преди два дни, но отбеляза, че част от екипа, с който е работил в министерството, е бил освободен.

Ивайло Калфин депозира оставката си на 10 май. Неговото място зае Зорница Русинова, която е в МТСП от времето на НДСВ и досега беше зам.-министър във ведомството и част от екипа на Калфин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
ivan_ivanov601
преди 7 години
ТАЗИ АГЕНЦИЯ Е НАПЪЛНО ПАРАЗИТНА СТРУКТУРА! ЗАСЛУГАТА НА КАЛФИН Е АНТИ НАРОДНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ПО-КЪСНОТО ПЕНСИОНИРАНЕ - НИКАКЪВ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР, НИКАКВИ ГЛАСОВЕ ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРЕДИ И СЕГА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още