IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драгомира Шулева: В България вече има армия от бизнес коучове

Има все повече информация, която трябва да се пречупи, за да може да се използва за целите на бизнеса, твърди финансовият коуч Стойне Василев

16:10 | 30.05.17 г. 1
<p>
	Стойне Василев (по средата) и&nbsp;Драгомира Шулева (вдясно). <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Стойне Василев (по средата) и Драгомира Шулева (вдясно). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България вече има цяла армия от бизнес коучове и предприемачите ги разпознават, като свои партньори. Това коментира Драгомира Шулева, консултант по човешки ресурси и коуч, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.  

„Важно е професията на коуча да съществува, защото живеем в един глобален свят. Има все повече информация, която трябва да се пречупи, за да може да се използва за целите на бизнеса. За това е важно да има набор от инструменти, каквито предоставя коучинга“, каза от своя страна финансовият коуч Стойне Василев, който също бе гост в студиото. 

"Коучовете в България или идват от бизнеса, или са много близо до бизнеса, за да познават неговите проблеми. У нас бизнес коучингът работи повече от 10 години на този принцип и като цяло този тип услуга в България е по-скоро свързана с бизнеса, отколкото с личностното развитие - т.нар. лайф коучинг", допълни Шулева. 

"Разликата между коучинга и консултирането е в това, че при консултирането се предлага набор от бизнес модели и решения, които се счита, че работят навсякъде по света. Реално обаче това не е така. Въпреки че България не е уникална страна, все пак има методи и техники, които са специфични за бизнес средата тук. За това е хубаво да има такъв инструмент като коучинга, а той казва, че всеки крие отговорите в себе си. Всеки човек знае най-добре какво е най-подходящото решение за себе си и за бизнеса, който управлява", подчерта Василев.

Според Шулева коучингът влиза с абсолютната необходимост решенията да бъдат строго индивидуални, за да може съответният човек да изследва своя опит и възможности и от там да формулира решение, валидно само за него.

Вижте целия разговор тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Кака Дечка
преди 6 години
А пък армията от кочове идея си нямате колко е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още