IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСБ е в готовност да напусне парламентарната група на Реформаторския блок

Партията няма да подкрепи ново правителство в този парламент, заяви Радан Кънев

15:37 | 18.12.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Снимка: Bulgaria ON AIR

Депутатите от ДСБ са в готовност да съгласуват с колегите си от Гражданския съвет възможността заедно да напуснат парламентарната група на Реформаторския блок (РБ), каза днес във Варна лидерът на партията Радан Кънев. Той представи резолюция, приета от Изпълнителния съвет на формацията на заседание в морския град, предаде БТА. 

ДСБ няма да подкрепи ново правителство в този парламент, посочи Кънев. Той окачестви преговорите за нов кабинет като "трикаджийски", а поведението на участващите като неприлично и недостойно.

Всяка договорка за правителство между Кунева, Лукарски, Борисов и националисти, ни отдалечава от възможността да изградим нормална държава, посочи Кънев. И допълни, че ако такава сделка бъде постигната, депутатите от ДСБ ще напуснат парламентарната група на РБ.

Кънев каза още, че партията започва организационно обединение с граждански структури както на национално, така и на местно ниво. По думите му ДСБ приветства заявката за политическа дейност на Христо Иванов. Според Кънев влизането в политиката на активни представители на гражданското общество и различни професионални общности повишава шансовете да се създаде широко обединение на реформаторски сили срещу корупцията и бедността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 7
lyusien
преди 7 години
Кънев ти какво *** ли с нас Какво по дяволите искаш да направиш - десегки малки партии които единствената им цел е да вкарат няколи в следващия парламент - партията на Кънев партията на Марешки проекта на Христо Иванов не знам си какви трибуквени и четерибуквени партии които нямат никакво съдържание на имената си БАСТА ПАСТА ВОЛЯ и Неволя Ти толкова ли си заблуден че да не си наясно че в момента се нуждаем от голяма дясна консервативна демократическа партия която да прекрати безкрайно дългия измамнически и отвратително нечестен преход и да направи тези нещастни хора граждани на нормална европеиска държава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още