Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Дубайска офшорка ще контролира "Техномаркет България"

КЗК съобщи за предстояща концентрация между TGI Middle Еast FZE и търговската верига за електронна и битова техника

Дубайска офшорка ще контролира "Техномаркет България"

Снимка: Техномаркет

В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е постъпило уведомление за намерението на TGI Middle Еast FZE да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху „Техномаркет България“.

Търговската дейност на TGI Middle Еast FZE е участие в други дружества, а акционерното дружество „Техномаркет България“ АД е оператор на търговска верига магазини „Техномаркет“ за продажба на електронна и битова техника, пише в уведомлението, публикувано в сайта на КЗК.

Искането, от страна на TGI Middle Еast FZE, е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение, въз основа на разпоредбите на чл. 26 от Закона за защита на концентрацията.

От офшорната фирма, регистрирана в Дубай, са уведомили КЗК, че не се очаква операцията да окаже въздействие върху продуктово-географски пазари в страната.

TGI Middle East FZE, по информация от Централен депозитар, е собственик на дялове на "Булгартабак холдинг", които придоби от депутата от ДПС Делян Пеевски.

Още по темата

“Характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари, върху които сделката ще окаже въздействие, поради липсата на хоризонтални и вертикални ефекти, както и липса на отношения на свързани пазари", аргументират се от TGI Middle Еast FZE.

Всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната, настояват от регулаторната институция.

Становището ще бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на днешното съобщение, като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Комисията си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, тъй като съобщението е изготвено от уведомителя, напомнят от комисията, ръководена от Юлия Ненкова.

В средата на юни депутатът от ДПС Делян Пеевски придоби на практика пълния контрол над "Техномаркет", след като на последното извънредно общо събрание компанията му  "НСН инвестмънт" стана собственик на 50-процентния дял на Едоардо Миролио, както и на акциите и на други двама по-малки акционери, с което делът на Пеевски достигна 72,65%.

Още по темата

Investor.bg припомня, че съдружници в "НСН Инвестмънт" са Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Тя управлява компанията заедно с Александър Кирилов Георгиев, показват данни в Търговския регистър. Като предмет на дейност на купувача са вписани търговско представителство и посредничество, консултантски услуги, сделки с интелектуални собственост, комисионни сделки, продажби, внос и износ на стоки и др.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
0
 
3
преди 3 години
Умишлено ли е пропуснато от страна на автора ,че срок на обжалване от датата на уведомяване/публикуване е 14 дни? http://reg.cpc.bg/Decision.aspx?DecID=300047169
3
 
13
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
И в неделя Бай *** пак ще гледа като цапардосан, да не се чуди що..
1
 
13
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Нищо повече не купувам от там, и вас съветвам да не го правите, освен ако не сте му фенове на прасето Пеевски!

Още от Икономика и политика
ВиК холдингът ще погаси дълговете на дружествата в Добрич и Шумен