IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два консорциума остават в надпреварата за тол систeмата

Ведомството ще отвори ценовите оферти на 4 октомври

18:01 | 02.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Агенция „Пътна инфраструктура“ планира да отвори ценовите оферти за тол системата на 4 октомври (сряда), вижда се от съобщение на Агенцията, публикувано в системата й за обществени поръчки.

От съобщението става ясно обаче, че четири от шестте фирми и консорциуми, които искат да изграждат тол системата, ще бъдат отстранени. Това са Обединение „Бг Път“ с участници „Ай Сел Глобал Солюшънс“, Унгария, и „Контракс“ АД, чешката „Толлнет“, която беше и сред активно обжалващите поръчката фирми в последните месеци, „Сиела Норма“ и Обединение „Телетол“ с участници БТК ЕАД, "Нованор" ООД и "Иком" ООД.

Ще бъдат отворени ценовите оферти на другите два участника в поръчката – Консорциум „Капш Трафик Солюшънс“ с участници "Капш Телематик Технолоджис България" ЕАД, "Капш Телематик Сървисиз", Полша, "Капш Трафикком", Италия и "Капш Трафик Транспортейшън", Испания, и Консорциум „Тол България“ с участници "Телелинк" ЕАД, "Сиенсис" АД и "Сирма Солюшънс" АД.

Предложението на Консорциум „Капш Трафик Солюшънс“ получава засега максимална оценка от 100 точки, а на Консорциум „Тол България“ – 66,67 точки, като е получило по-ниски оценки за функционалност и експлоатационни качества на системата и реализация на хардуерната инфраструктура и за плана за управление на риска.

Припомняме, че обществената поръчка за тол системата беше публикувана през април миналата година. Оттогава тя непрекъснато се обжалва – практика, която беше прекратена през август.

Очаква се този месец да се избере и изпълнител и ако няма жалби, прогнозите са до края на 2018 г. системата да е готова.

Властта очаква с тол системата приходите от пътни такси да достигнат около 1 млрд. лева годишно, което ще позволи и повече инвестиции в ремонти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още