IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два модела на китайската Great Wall получиха одобрение за продажба в ЕС

Това са Voleex C30 и Voleex C20R, които се очаква да бъдат произвеждани у нас в завода на Литекс Моторс край Ловеч

13:10 | 23.12.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Два модела на китайската Great Wall получиха одобрение за продажба в ЕС

Два от последно представените модели на китайския автомобилен гигант Great Wall - Voleex C30 и Voleex C20R, получиха типово одобрение за Европейския съюз. По този начин компанията обогатява значително портфолиото на серията Voleex за Европа.

Двата модела се очаква да бъдат произвеждани у нас в завода на Литекс Моторс край Ловеч. Производството ще стартира през февруари с три модела - Voleex C10, Steed 5 и Hoover H5, а до края на 2012 г. на поточната линия ще бъдат качени още два.

Great Wall е единственият китайски автомобилен производител с типово одобрение на продуктите си за продажба на територията на ЕС, пише Automedia.bg.

Процедурата за одобрение е много стриктна и сложна, и отнема около една година, поясняват от компанията. В нея се включват тестове на общо 48 елемента, 13 от които се отнасят до активната сигурност, други 13 до пасивната сигурност и 8 - до предпазването на околната среда. На сертифицирането се e установило, че моделите на Great Wall отговарят на високите изисквания и стандарти за ниво на емисии, сигурност и екология на oбщността.

Типовото одобрение на ЕС включва още строги тестове за капацитет и гаранция на продуктите, система за контрол на качеството, ELV (End of Life Vehicles) - тест за излезлите от употреба превозни средства и др. Строгите проверки се отнасят не само към автомобилите, но и към цялостно изследване на производствения капацитет на предприятието и системата му за управление на продуктите.

Получен успешно е и сертификатът за рециклируемост на елементите по автомобила - RRR (Re-use Recycle Recovery), който е считан за най-голямото предизвикателство сред всички сертификационни програми.

И двата нови модела, които се очаква да се качат на поточните линии в Ловеч - Voleex C30 и Voleex C20R, вече пожънаха сериозен успех в Китай. Само за 17 месеца от лансирането им на пазара.

От Voleex C30 са продадени над 200 000 автомобила в Китай, като моделът е сред 10-те най-продавани компактни семейни автомобили в страната. До момента Voleex C30 се продава успешно в повече от 50 страни. Моделът Voleex C20R от своя страна се отличава с отлични спортни характеристики и комфорт, твърдят производителите.

През 2012 г. се очаква сертифициране и на модела Hover H6 – наследник на Hover H5, който също ще се сглобява у нас.

Още новини за автомобилния бизнес четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
smallhausen
преди 11 години
Дано китайските коли се настанят по-уверено на европейския пазар, тъй като това е добре за нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
baritona
преди 11 години
това беше идеята в крайна сметка и е хубаво, че се случва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
venko_rbnt
преди 11 години
Страхотна новина, сега ще започнат големите продажби!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
global_dj
преди 12 години
Браво!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още