Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Двама бивши пътни шефове са обвинени за инцидента в тунел „Ечемишка”

Прокуратурата повдигна обвинения на общо шест длъжностни лица, всички са настоящи и и бивши служители на АПИ

Двама бивши пътни шефове са обвинени за инцидента в тунел „Ечемишка”

Снимка: БТА

Прокуратурата повдигна обвинения на шест длъжностни лица за инцидента в тунел „Ечемишка”, при който загина жена. Това става ясно от сайта на държавното обвинение.

Двама бивши шефове на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Лазар Лазаров и Дончо Атанасов също са сред обвинените. Другите четирима също са служители на АПИ, става ясно от информацията. 

Още по темата

Припомняме, че на 5 февруари 2017 г., върху автомобил падна част от конструкцията на осветителните тела в тунела, като при удара загина жена. Това коства поста на директора на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ Георги Златев. Още миналата година прокуратурата повдигна обвинение на Златев, че не е организирал ремонт на корозията на металната конструктора, която държи осветлението в тунела, въпреки че е бил уведомен за това с три доклада, първият от които му е бил изпратен през 2015 г. В хода на разследването стана ясно, че стоманената конструкция за окачване на осветителните тела е монтирана през 1984 г., а до 2017 г. е правен оглед 6 пъти. Всички доклади от огледите отправят препоръки за подновяване на антикорозионната защита, но това нито веднъж не е било изпълнено.

По делото са събрани данни за предхождащи произшествието пропадания на осветителни тела на пътното платно, както и за провиснали и паднали метални профили от носещата конструкция. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Източници от германското правителство: VW избра Измир