Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Държавата да отпусне 100 млн. лв. за щети на хотелите, искат от бранша

Не чакаме туристи, правителството трябва да спаси сезона, коментира Румен Драганов

Държавата да отпусне 100 млн. лв. за щети на хотелите, искат от бранша

Снимка: Pixabay

Заради последните ограничения, наложени от здравните власти, Конфедерацията на българския туристически бизнес, очаква правителството да отпусне 100 млн. лева за покриване на щетите до края на януари, считано от 27 ноември.

„Ако локдаунът остане до края на януари, очакваме правителството да реши и да отпусне 100 млн. лева за покриване на щетите в туризма до края на януари“, каза той по БНР.

„Както вчера правителството взе едно много добро решение да бъдат подпомогнати туроператорите с 56 млн. лева, сега е добре да се вземе решение и за хотелиерите и ресторантьорите“, посочи Румен Драганов, председател на Конфедерацията на българския туристически бизнес. 

Още по темата

„Ние очакваме 100 млн. лева, защото само за коледните и новогодишните празници губим 36 млн. лева. А сме затворени от декември и ще бъдем затворен и през януари най-вероятно“, каза Драганов.

„Не може да работи хотел, без да работи ресторантът – има закон за туризма и наредба за категоризация, която посочва това, а министърът на здравеопазването не го взе предвид. Така работещите в тези ресторанти останаха без компенсации, което не беше редно“, обясни той.

Румен Драганов коментира, че туристи не се очакват и сезонът трябва да бъде спасен от правителството с държавна подкрепа, както е в Германия. "Това е. Хората трябва да останат по домовете си, за да се спазят мерките", посочи той.

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
НАП отново бе осъдена да плати обезщетение за теча на лични данни