Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Държавата отпуска още 40 млн. лв. за заетостта в туризма и транспорта

Плащанията са обезпечени до края на март

Държавата отпуска още 40 млн. лв. за заетостта в туризма и транспорта

Снимка: Angelov Velko /Bloomberg News

Правителството осигури допълнителни 40 млн. лева от Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", с които до края на март ще бъде обезпечена мярката за запазване на заетостта в туризма и транспорта в условията на пандемия, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

"Това е програмата, с която подпомагаме секторите хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и транспорт. До този момент по антикризисната мярка бяха вложени допълнителни 40 милиона лева в подкрепа на тези засегнати бизнеси. Сега увеличаваме бюджета на програмата с още 40 милиона лева, така че да може да продължи прилагането й до края на март", докладва министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на днешното правителствено заседание. 

Още по темата

Само по мярката за посочените най-засегнати сектори правителството е помогнало до момента на 1785 работодатели и самоосигуряващи се лица. Запазени са над 26 хил. работни места. "Дали сме подкрепа на 26 хил. семейства в условията на пандемията, причинена от COVID-19. Продължаваме активно да подпомагаме нуждаещите се, а това става възможно благодарение на добрата работа на Министерството на финансите", посочи премиерът Борисов.

"Ваксинирането е изключително важно. Така ще имаме възможност по-бързо да излезем от настоящите противоепидемични мерки", категоричен е бил Борисов.

На правителственото заседание министър Сачева е информирала, че по мярката 60/40 вече са изплатени 700 млн. лева, а по програмата за затворени бизнеси са получени заявки на стойност над 20 млн. лева.

Деница Сачева е докладвала и за оказаната помощ на пострадали граждани при валежите и придошлите води. "Ще отпуснем на подалите заявки граждани по 375 лева еднократна помощ, хранителни пакети и продукти. Имаме готовност също да осигурим еднократна помощ и на хората, които са загубили документите си заради кризата", е заявила още министър Сачева, цитирана от пресслужбата на кабинета.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
0
 
4
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Инженер в морската индустрия съм засега. Радвам се, че не излъга че си програмист да кажем. Не че там не може да се поспори но земеделието хем замърсява с всичките пръскания, машини, торене, обезлесяване, а и не съм видял да има наплив за работа там, сигурно защото 30-40 лева няма да е много достойно заплащане за цял ден на нивата. Всеки сектор може да бъде обвинен че е недостоен спрямо едно или друго но да желаем злото на такава важна индустрия за държавата като туризма е много ограничено мислене. Там не работят по дефиниция някакви злодеи, а хора същите като навсякъде другаде в държавата. Ако са провеждали бизнеса си по-лошо от други то е било защото им е било позволено. Ако има провал той е в държавата че проявява бездействие, а не в тези които се възползват от него.
0
 
0
 
3
Yanis83 до: Shadow1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Занимавам се с земеделие,никога не съм се подигравал с труда на хората които съм наемал. А Вие,в кой сектор работите?
0
 
0
 
2
Shadow1 до: Yanis83
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Кой сектор не се гаври със служителите си и не съсипва природата? В кой сектор работиш ти?
0
 
2
 
1
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Туризмът ни е сектора,който до преди няколко години,буквално се гавреше със служителите си. Съвсем друга тема е,че съсипаха природата на България тези лешояди!Заслужавате точно това което ще получите.Тези мерки,само отлагат падането ви от клона който сами прерязахте.

Още от Икономика и политика
До 2027 г. се планира е-регистър за декларациите на висшите политици