Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Държавата продължава инициативата за връщане на българи от чужбина с кариерни форуми

През 2019 г. е планирано организирането им в Австрия, Германия, Великобритания и Холандия

Държавата продължава инициативата за връщане на българи от чужбина с кариерни форуми

Снимка: Pixabay

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще продължи инициативата си да организира кариерни форуми в страни, в които има големи български общности, съобщават от министерството.

Целта на инициативата е български граждани, които учат, живеят и работят в чужбина, да бъдат запознати с възможностите да започнат или продължат своята професионална реализация в родината, за да могат да вземат информирано решение за завръщане в България.

През 2019 г. е планирано организиране на кариерни форуми в Австрия (23 януари), Германия, Великобритания и Холандия. За тяхното провеждане МТСП ще си партнира с Агенцията по заетостта, сдружението "Български кариерен форум", общини, работодателски организации, чуждестранни търговски камари и др.

По време на трудовите борси участниците ще могат да осъществят директен контакт с български работодатели и да се запознаят с възможностите за работа в България. 

Още по темата

Първият за 2019 г. кариерен форум "Австрийските фирми в България като работодател" ще се състои във Виена. В срещата ще участват водещи австрийски инвеститори в България. Работните места, които ще бъдат представени, ще дадат възможност на млади специалисти с професионална квалификация, завършили средно или висше образование, да открият желаната от тях възможност за работа и развитие. Участващите фирми ще обявят свободни позиции за финансисти, счетоводители, специалисти в областта на човешките ресурси и маркетинга, както и професионалисти с интереси в сферата на логистиката, компютърните системи и технологиите, производството на хартия и целулоза.

Търсят се и специалисти, завършили професионална квалификация "Електротехника", "Топлоенергетика", "Автоматизация на производството" и др. Компаниите проявяват интерес към машинни инженери и млади хора, завършили специалност "Електроцентрали и мрежи", шлосери и специалисти с познания в управлението и контрола на металообработващи машини.

Предложенията на бизнеса не са концентрирани само в столицата и големите градове. На форума ще присъстват и компании от различни региони на България. 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Розопроизводителите и дестилериите ще бъдат вписани в публичен регистър